Naslovna Vesti Pet miliona dinara poljoprivrednicima u Somboru

Pet miliona dinara poljoprivrednicima u Somboru

Finansijsku podršku Agrobiznis centru dali su grad Sombor i Kabinet za demografiju i populacionu politiku vlade Srbije.

277
0
Foto: Pixabay

Agrobiznis centar za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje dodelio je pet miliona dinara bespovratnih sredstava poljoprivrednicima iz Sombora.

Kako navode na njihovom sajtu, ova sredstva raspoređena su za 25 poljoprivrednika koji ili počinju svoju proizvodnju ili razvijaju neki novu proizvodnu ideju.

Direktor Agrobiznis centra, Karlo Puškarica, izjavio je da ne žele da dozvole da ekonomski razvoj, podrška poljoprivredi i okupljanje agrobiznis zajednice stane u ovom trenutku.

„Naš zadatak je da, u skladu sa mogućnostima i kolektivnom svešću, damo najveći mogući doprinos. Ova situacija neće trajati doveka, a tada će nam trebati jaka privreda i jaki poljoprivrednici, koji su najveći motor lokalnog ekonomskog razvoja. Ispostavilo se da je ova “mala” direktna finansijska podrška korisnicima, odnosno poljoprivredi, velika pomoć za prevazilaženje određenih problema“, rekao je Puškarica.

Finansijsku podršku Agrobiznis centru dali su grad Sombor i Kabinet za demografiju i populacionu politiku vlade Srbije, a ovaj centar nastaviće da u narednom periodu, u skladu sa situacijom u zemlji, organizuje još poziva za poljoprivrednike nalik ovom.

#odgovornonovinarstvo