Naslovna Vesti Počela prijava za akciju „Uredimo zajedno“ – Uređenje i ozelenjavanje međublokovskih zelenih...

Počela prijava za akciju „Uredimo zajedno“ – Uređenje i ozelenjavanje međublokovskih zelenih površina

598
0
JKP "Zelenilo Beograd"

Grad Beograd i JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd, i ove godine, sedmi put za redom organizuju, akciju „Uredimo zajedno“. Cilj iste je uključivanje građana u uređenje njihove neposredne životne okoline, kako bi mogli bolje da brinu i više uživaju u njoj.

Kako se navodi u saopštenju Zelenila Beograd, prethodne godine, na ovaj način uređeno je više od 1.200 lokacija na teritoriji deset gradskih opština. Broj lokacija koje Stambene zajednice prijavljuju za ovu Akciju je iz godine u godinu sve veći.

„Stambene zajednice mogu prijaviti predloge za ozelenjavanje i uređenje svog stambenog naselja „Zelenilu-Beograd“ koje će obezbediti sav potreban biljni i dendro materijal, parkovski mobilijar, lopate, rukavice, farbu, četke i ostala sredstva potrebna da se posao obavi kvalitetno, na zadovoljstvo učesnika“, navode u saopštenju.

Prijava za akciju vrši se pisanim putem, a obrazac za prijavu može se preuzeti na sajtu našeg Preduzeća na adresu www.zelenilo.rs. Popunjena prijava može se poslati na mejl adresu: info@zelenilo.rs ili na adresu JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd, Centar za informisanje, Mali Kalemegdan br. 8, 11000 Beograd, sa naznakom – za akciju „Uredimo zajedno“.

JKP „Zelenilo Beograd“

Prijavljivanje traje do 21.februara.

„Realizacija akcije obuhvatiće više faza: prvo, Stambene zajednice prijavljuju vrstu i sadržinu radova u pogledu uređenja i ozelenjavanja, kao i površinu na kojoj će ti radovi biti izvedeni. U okviru akcije moguće je izvoditi zemljane i biološke radove, kao što su sadnja ukrasnih biljaka, travnjaka, i postavljanje parkovskog mobilijara (klupa i đubrijera). Građevinski radovi kao što su izgradnja staza, platoa, dečjih igrališta, ugradnja fitnes rekvizita i slično, ne mogu biti predmet prijave za akciju „Uredimo zajedno“, navodi se u saopštenju.

Po isteku roka za prijavljivanje, stručnjaci iz „Zelenila“ obići će sve prijavljene lokacije i proceniti opravdanost i tehničku mogućnost realizacije zahteva.