Naslovna Vesti Podsticaji u biljnoj proizvodnji: Evo ko podnosi zahtev i kako

Podsticaji u biljnoj proizvodnji: Evo ko podnosi zahtev i kako

Zahteve za podsticaje u biljnoj proizvodnji podnose samo poljoprivrednici koji to nisu uradili u 2019. godini i to elektronski.

587
0
Foto: Pixabay

Poljoprivredni proizvođači koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, a zahtev prvi put podnose ove godine, potrebno je da podatke pošalju elektronskim putem. Svi proizvođači koji su 2019. godine podneli zahtev, za ovu to ne moraju, novac će im biti isplaćen namenski račun prijavljen u Registru poljoprivrednih gazdinstava.

U obaveštenju Uprave za agrarna plaćanja navodi se da korisnici koji nisu podneli zahtev u 2019. godini, a koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2020. godini, ne idu u lokalne ekspoziture Uprave za Trezor da podnesu zahtev. Dovoljno je da podatake o podnosiocu zahteva, i to: ime i prezime, matični broj (JMBG) i broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) upute na sledeću mejl adresu uap.kabinet@minpolj.gov.rs. Na osnovu dostavljenih podataka će se vrši isplata korisnicima koji ispunjavaju uslove propisane Pravilnikom.

Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu poslednjeg preseka stanja iz 2019-te godine svim poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2020. godinu, iako nisu podnosili zahtev. Novac će biti isplaćen na namenski račun prijavljen u Registru poljoprivrednih gazdinstava, korisnicima koji ostvare pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2020. godini.

Korisnicima koji nisu tehnički u mogućnosti da upute mejl biće dostupne filijale Uprave za Trezor, dok će ekspoziture privremeno prestati sa radom sa strankama. 

Dodatne informacije možete dobiti na neki od telefona Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja: 011 30 20 100; 011 30 20 101; 011 30 20 118 i 011 31 07 002 ili putem imejl adrese uap.kontaktcentar@minpolj.gov.rs.

Spisak filijala Uprave za Trezor možete pronaći ovde.