Naslovna Vesti Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio konkurs – za podizanje zasada voća, vinove...

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio konkurs – za podizanje zasada voća, vinove loze i hmelja 120 miliona dinara

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 7.300.000, a poljoprivrednici minimalno mogu da dobiju 155.000 dinara.

310
0
Foto: Pixabay

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja.

Za ovu godinu Pokrajina je opredelila 120.000.000 dinara. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 7.300.000, a poljoprivrednici minimalno mogu da dobiju 155.000 dinara, odnosno u razmatranje će biti uzete prijave čija je vrednost investicije jednaka ili veća od 259.000 dinara bez PDV-a.

Cilj konkursa jeste povećanje površina zasada voća pod sistemom protivgradne zaštite kao i povećanje površina pod novim zasadima voća i vinove loze u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2020. godini.

Ko može da se prijavi?

Fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizičko lice i osnivač pravnog lice mlađi od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od prihvatljivih troškova investicije (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije).

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se samo investicije realizovane nakon 01. januara, kao i one prijave za koje je podnet zahtev za nultu kontrolu počev od obaveštenja 24.oktobra 2019. godine. Konkurs je otvoren zaključno sa 21.februara.

Sve detalje konkursa možete pogledati OVDE.