Naslovna Vesti Poljoprivredne apoteke: Stiže pomoć srpskim domaćinima u sred setve!

Poljoprivredne apoteke: Stiže pomoć srpskim domaćinima u sred setve!

Poljoprivrednici i sezona setve jedina je tema u Srbiji koja parira pandemiji koronavirusa. Osim muke koja je snašla ceo svet i koja je tema broj jedan svih globalnih medija, u Srbiji se dešava proces koji je od krucijalnog značaja za ekonomiju naše zemlje: setva.

2661
0

Piše: Redakcija BZ
#odgovornonovinarstvo

Pored olakšica koje je država obezbedila za srpske poljoprivrednike, u sred vanrednog stanja, kao i liberalnijih ograničenja tokom policijskog časa, agro tržište takođe je restruktuiralo svoje kapacitete, pa je spontana organizacija pojedinih kompanija, koje predstavljaju desnu ruku poljoprivredi tokom cele godine, pritekla kao neophodna pomoć i u pravom trenutku.

Jedna od takvih kompanija je i Klub A, sistem poljoprivrednih apoteka, koji je rešio da poljoprivrednicima olakša situaciju kroz specifično partnerstvo sa Super Karticom, što proizvođačima donosi puno pogodnosti prilikom kupovine neophodnih poljoprivrednih artikala.

Šta ova saradnja znači za poljoprivrednike, kako sistem funkcioniše i koje pogodnosti su dogovorene za krajnjeg potrošača, pitali smo Mihaila Ponjavića, direktora kompanije Super Kartica i Dejana Reljina, direktora marketinga Aevum grupe, u čijem sastavu su i poljoprivredne apoteke Klub A.

U čemu se ogleda partnerstvo između Klub-a A i Super Kartice?

– Upravo su kupci u poljoprivrednim apotekama i bili razlog ovog partnerstva. Mi smo, osluškujući tržište, od njih i čuli da žele da budu deo nečeg većeg i da imaju mesto gde pripadaju kad je snabdevanje sredstvima za zaštitu bilja, semenima i đubrivima u pitanju, a to smo omogućili tako što smo uvezali apoteke iz Kluba A sa najprepozatljivijim lojaliti programom u našoj zemlji, Super karticom – kaže Dejan Reljin iz kompanije Aevum za Klub A.

– Sa KLUB-om A došlo je do obostranog prepoznavanja interesa. Njima se svideo način kako upravljamo segmentacijom i komunikacijom ka korisnicima i opšta nacionalna pokrivenost koju poseduje Super Kartica, a nama njihov asortiman za korisnike, koji nam je nedostajao u ponudi, i koji je, u ovim teškim vremenima, zlata vredan. Zemljište se ovih dana priprema za setvu i ovo partnerstvo je vredna podrška za naše poljoprivrednike – dodaje Mihailo Ponjavić iz Super Kartice.

Ponjavić dalje objašnjava da je korišćenje Super Kartice u poljoprivrednim apotekama Kluba A jednostavno i da krajnji kupac svoje pogodnosti može ostvariti pokazivanjem kartice prodavcu prilikom kupovine određenih artikala, koji će kompjuterskom autorizacijom to odobriti. 

Pogodnosti su namenjene svim kupcima, koji mesto svog snabdevanja vide poljoprivrednu apoteku. Jedini uslov da neko ostvari pogodnosti koje spremamo je da ima Super karticu, a ako do sada i nije postao član porodice Super kartice, to može uraditi vrlo lako na samom prodajnom mestu, ne samo Kluba A, nego i na bilo kom prodajnom mestu bilo kog partnera Super kartice i kasnije tu pogodnot iskoristiti u poljoprivrednoj apoteci – kaže Dejan Reljin.

– Samim tim kroz našu infrestrukturu, Klub A će imati formiranu bazu svoji redovnih korisnika kojima može da priprema nove ponude, nagrađuje vernost i upravlja ponudama na osnovu njihovog prethodnog ponašanja i u skladu sa sezonom. Na ovaj način njihova ponuda postaje relevantna, jer stiže do pravog korisnika direktnim kanalima komunikacije – dodaje Mihailo Ponjavić.

Ono što se čini kao izuzetna kombinacija za same potrošače, jeste i to što će biti u mogućnosti da pogodnosti ostvare, ne samo prilikom kupovine semena kukuruza AS HIBRIDI 603 i 5M11, a kasnije i niza proizvoda koji prate sezonu radova, već i proizvoda drugih kompanija od kojih zavisi poljoprivredna proizvodnja.

Drugim rečima, samim tim što su vlasnici Super Kartice i aktivno ostvaruju svoje pogodnosti kupovinom sezonski usklađenih proizvoda u poljoprivrednim apotekama Klub-a A, poljoprivrednici postaju i deo sistema kompanije Super Kartica, pa će im ubuduće biti ponuđene pogodnosti i za druge proizvode, poput goriva, osiguranja i kreditiranja.

– Pogodnosti se ogledaju u Super ceni uz Super karticu, što znači da ćemo mi omogućiti da poljoprivrednici određeni proizvod, u nekom vremenskom periodu, mogu dobiti pod povoljnijim uslovima ukoliko, prilikom kupovine, pokažu Super karticu. Već u toku sledeće nedelje imaćemo dva hibrida kuruza po super ceni, u objektima Kluba A, na popustu od 15% u odnosu na redovnu maloprodajnu cenu kaže Dejan Reljin, za naš portal i dodaje:

– To predstavlja veliku podršku našim poljoprivrednicima u vreme setve, naročito u trenutku kada se svi borimo sa novonastalom situacijom, prouzrokovanom koronavirusom. U okviru svih objekata Kluba A, nalaziće se obaveštenja o proizvodima koji se mogu dobiti po super ceni uz Super Karticu. Tako će, čak i oni koji prethodno nisu informisani, moći da dođu do pogodnosti koje smo spremili.