Naslovna Vesti Poljoprivredni proizvodi: Da li nam preti nestašica?

Poljoprivredni proizvodi: Da li nam preti nestašica?

623
0

Piše: Redakcija BZ
#odgovornonovinarstvo

Srpska poljoprivreda, važan je segment u vreme vanrednog stanja. Ekonomska stabilnost od krucijalnog je značaja, a dovoljna količina osnovnih životnih namirnica, u ovom trenutku, jednako je važna kao i posao koji obavljaju lekari.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dao je široka ovlašćenja poljoprivrednicima koji moraju da obave setvu i rekao da su oni druga linija odbrane države.

Sve kompanije koje su povezane sa poljoprivredom, rade punom parom, proizvodnje ne staju, ali se postavlja pitanje da li postoje smetnje u funkcionisanju zbog pandemije korona virusa i policijskog časa.

Postavlja se pitanje i da li će biti dovoljno neophodnih poljoprivrednih proizvoda za setvenu sezonu i gde takve artikle poljoprivrednici mogu da pronađu.

Redakcija Bolje zemlje ugostila je Dejana Reljina, direktora marketinga kompanije Chemical Agrosava, budući da je ova kompanija važan segment srpske poljoprivrede.

Pitali smo Dejana da li je Agrosava u ovom trenutku u stanju da proizvede dovoljne količine artikala važnih za predstojeću setvenu sezonu i kako je organizovan rad u vanrednom stanju.

Intervju možete pogledati ovde: