Naslovna Vesti Pomoćnik ministra Bogićević posetio Zaječar

Pomoćnik ministra Bogićević posetio Zaječar

87
0

Alеksandar Bogićеvić, aktivni pomoćnik ministra poljoprivrеdе, šumarstva i vodoprivrеdе, posеtio jе 30. maja grad Zajеčar. Tom prilikom održao sastanak sa gradonačеlnikom Zajеčara Boškom Ničićеm i saradnicima, nakon čеga jе obišao novе prostorijе Poljoprivrеdnе savеtodavnе, stručnе službе “Agroznanjе” za еAgrar.

Izvor: Agroznanje Zaječar

Aleksandar Bogićević je rekao da je ova poseta još jedna u nizu poseta pomoćnika ministra Zaječaru. On je naglasio da postoji izuzetna saradnja s gradonačelnikom Ničićem i stručnom službom „Agroznanje“.

On je dodao da su rekli da nastavljaju saradnju te da su poljoprivredne stručne službe od velike pomoći poljoprivrednicima. Oni su se sada nalazili u novim prostorijama ‘Agroznanja’ gde se pružaju usluge, i još jednom je izrazio zahvalnost gradu Zaječaru i gradonačelniku na razumevanju. On je istakao da je to primer gde sve institucije sarađuju, sve u cilju unapređenja situacije poljoprivrednih proizvođača.

Izvor: Agroznanje Zaječar

Bogićević pohvalio „Agroznanje“

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što Poljoprivredna savetodavna i stručna služba „Agroznanje“ spada među pet najboljih službi u Srbiji.

On je rekao da će se truditi da unapredi uslove za rad, čak i u angažovanju kadrova koji su sve teže dostupni, kako bi pojačali njihov rad i omogućili im najidealnije moguće uslove. Istakao je zabrinutost što ostaju bez kadrova u dve ključne oblasti, zdravstvu i proizvodnji hrane, i naglasio da Timočka krajina, ali i Srbija, moraju ozbiljno razmišljati o tome.

Izvor: Pink

Bogićević je takođe naveo da ljudi koji rade u ovoj službi neće moći da postignu veliki obim posla. Ovo je slučaj, kaže on, zato što nemaju dovoljan broj stručnjaka koji bi trebalo da se osposobe za rad. Predložio je da država formira interesnu komisiju sastavljenu od Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva prosvete kako bi se ozbiljno radilo na decentralizaciji, otvaranju srednjih škola, domova učenika, kako bi privukli i zainteresovali decu. Takođe je istaknuto da nakon škole i fakulteta, trebalo bi da mogu odmah da se usmere ka određenoj grani poljoprivrede.

Slavica Dželatović, direktorka Poljoprivredne savetodavne i stručne službe „Agroznanje“, izrazila je zahvalnost gradonačelniku, gradu Zaječaru i pomoćniku ministra na razumevanju, dugogodišnjoj saradnji i spremnosti. Ona je istakla da se sve radi u interesu poljoprivrednih proizvođača.

Izvor: Glas Zaječara