Naslovna Vesti Poziv srpskim državljanima koji su se vratili iz inostranstva da osnivaju poljoprivredna...

Poziv srpskim državljanima koji su se vratili iz inostranstva da osnivaju poljoprivredna gazdinstva

Građani koji su sada stigli iz inostranstva mogu svoju budućnost da ostvare u sopstvenoj ili zadružnoj mini-mlekari ili stočarskoj proizvodnji, u voćnjaku, vinogradu, plasteniku, pčelarstvu, proizvodnji lekovitih bilja u etno ili banjskom turizmu.

397
0

Kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije ministar Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić pozvali su srpske državljane koji su privremeno ili trajno izgubili posao u evropskim i drugim zemljama širom sveta da u Srbiji osnuju ekonomski održiva poljoprivredna gazdinstva ili da se priključe nekoj od postojećih zadruga.

Detaljnija uputstva o osnivanju zadruga mogu se naći na sajtovima Zadružnih saveza Srbije i Vojvodine i sajtu Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, navodi se u saopštenju iz kabineta ministra zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća.

Krkobabić i Škorić kažu da svi građani koji su sada stigli iz inostranstva mogu svoju budućnost da ostvare u sopstvenoj ili zadružnoj mini-mlekari ili stočarskoj proizvodnji, u voćnjaku, vinogradu, plasteniku, pčelarstvu, proizvodnji lekovitih bilja u etno ili banjskom turizmu.

U saopštenju se navodi da su dosadašnji rezultati projekta obnove zadrugarstva u Srbiji „500 zadruga u 500 sela“ pokazali da je interesovanje za udruživanje u velikoj meri poraslo, da je za tri godine osnovano 700 novih zadruga, što, nije zabeleženo u istoriji Srbije.