Naslovna Moderni agrar i savremena tehnologija Prvi Sajam poljoprivrede i ruralnog turizma: u susret Zlatiboru

Prvi Sajam poljoprivrede i ruralnog turizma: u susret Zlatiboru

99
0

Opština Čajetina i Zlatiborski eko agrar organizuju Prvi sajam poljoprivrede i ruralnog turizma „Zlatibor 2024“ na više lokacija u centru Zlatibora. Ova manifestacija će se organizovati pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Utefterite i datume – od 10. do 12. maja vas čekamo tamo!

Sajam će pružiti izuzetnu priliku za sticanje novih saznanja, povezivanje i značajan doprinos razvoju poljoprivrede u tom regionu. Agro sajam Zlatibor je osmišljen da bude koristan širokom spektru ljudi, uključujući poljoprivrednike, savetnike, naučnike iz poljoprivredne oblasti, kao i sve one koji su zainteresovani za nabavku i prodaju poljoprivrednih proizvoda.

Izvor: Zlatiborski Eko agrar – zvanična Fejsbuk stranica

Sajam, nešto detaljnije

Kako navode zvanični mediji, Sajam će biti organizovan u tri segmenta. Marko Marić, direktor „Zlatiborskog eko agrara“, naglasio je kako će sve biti izdeljeno. Dakle,  segmenti su sledeći:

  • Izložbeno-prodajni segment koji će se održati na Kraljevom trgu na Zlatiboru, gde će se predstaviti poljoprivredne savetodavne službe iz cele Srbije, kao i proizvođači koje oni preporučuju;
  • Edukativni deo će se održati u Inovacionom poslovnom centru Zlatibor;
  • Izložba poljoprivredne mehanizacije, glavna atrakcija manifestacije koja će se održati blizu Turističko-rekreativnog kompleksa na Zlatiboru.
Izvor: www.zlatibor.rs

Zlatiborski eko agrar nedavno je proširio svoje aktivnosti. To je uradio upravo sa osnivanjem ogranaka kao što je Agro sajam, specijalizovan za organizaciju događaja u oblasti poljoprivrede i turizma. Događaja, treba naglasiti, poput Pršutijade, Rakijade i drugih manifestacija karakterističnih za zlatiborski kraj.

U nastavku svoje izjave, direktor „Zlatiborskog eko agrara“, Marko Marić naglasio je značaj edukacije poljoprivrednika kao ključnog elementa uspeha u ovoj privrednoj grani. Istakao je važnost primene naučnih principa u praksi radi povećanja prinosa i efikasnosti na gazdinstvima. Edukativne aktivnosti se posebno fokusiraju na specifične uslove poslovanja u brdsko-planinskim područjima. A planirano je organizovanje škole u saradnji sa Centrom za ispitivanje namirnica. Cilj je, kako dodaje on, da se izlagači sa smotre suvomesnatih proizvoda upoznaju sa procesom ocenjivanja i kategorizacije proizvoda kako bi unapredili kvalitet svojih proizvoda.

Izvor: Užice oglasna tabla