Naslovna Mehanizacija Rekonstrukcije ulica u 30 opština u Vojvodini

Rekonstrukcije ulica u 30 opština u Vojvodini

97
0

Pokrajinska Vlada je započela rekonstrukcije ulica u gradovima i selima na teritoriji 30 opština u Vojvodini, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Po njegovim rečima, radovi će trajati nekoliko meseci, a ukupna vrednost poduhvata prevazilazi 7.3 milijarde dinara.

Rekonstrukcije ulica pogodne za celu pokrajinu

Nakon obilaska radova na asfaltiranju ulica u Temerinu, predsednik Mirović je da će samo u ovom naselju u 18 ulica biti asfaltirano 12 kilometara. „Radovi će ukupno koštati 203 miliona dinara,“ naglasio je. „Od čega je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, obezbedila 150 miliona dinara.“ Ostatak novca, apostrofirao je Mirović, će izdvojiti Opština Temerin.

YouTube Screenshot
Izvor: Temerin Info

Predsednik vlade je podsetio na to da je rekonstrukcija počela u Novom Sad. Vrednost radova koje finansira Pokrajinska vlada samo u ovom gradu, na osnovu tri ugovora, iznosi 2,2 milijarde dinara. „Ovo je važna stvar i velika vest za građane brojnih opština,“ dodao je. „Posebno za stanovnike koji žive u ulicama koje nisu bile asfaltirane ili nisu imale kvalitetan asfalt. Trudićemo se da ove i u narednim godinama održimo visok nivo izdvajanja novca za rekonstrukciju i rehabilitaciju ulica u mestima širom Vojvodine.“ Naglasio je i da do sada Pokrajinska vlada nije tako veliki novac izdvajala za ove svrhe. „Sada pokušavamo da stignemo i da realizujemo investicije u ovom važnom sektoru,“ pomenuo je predsednik.

Mladen Zec, predsednik Opštine Temerin, je takođe prisustvovao obilasku radova. Tom prilikom je istakao da su reakcije ljudi na rekonstrukciju ulica „odlične“. Dodao je da je u prvoj fazi, od skoro 12 kilometara, završeno njih 7. Kako navodi, nada se da će se realizacijom ovog projekta poboljšati kvalitet života građana u njegovoj opštini.

YouTube Screenshot
Izvor: Temerin Info

Sremski Karlovci i Subotica sledeći

Predsednik Mirović je podsetio na to da je obezbeđen novac za rehabilitaciju 4 kilometra državnog puta IIa reda broj 100 koji prolazi kroz Sremske Karlovce. Dodao je da očekuje početak radova najkasnije u avgustu. Pritom, obezbeđeno je i 250 miliona dinara za rehabilitaciju ulica u Subotici. Radovi u ovom gradu treba da otpočnu narednih dana. „Treba da asfaltiramo što veći broj neasfaltiranih ulica, ili onih koje, poput dela Temerina gde su počeli radovi, nisu rekonstruisane više od četiri decenije,“ zaključio je Mirović.

Izvor: AgroTV

Prethodni tekstSmokva iz Bara uspeva u Vranju
Sledeći tekstMed skuplji u maloprodaji, pčelari nezadovoljni