Naslovna Blog „Resavska tajna“ – e OVO je marketing!

„Resavska tajna“ – e OVO je marketing!

91
0

Kako se najbolje brendira jedna rakija? Pa, gazdinstvo Milošević i njihova „Resavska tajna“ imaju idealno rešenje za to pitanje! Portal „Dobro jutro“ je priču pokrio u recentnom članku, te vam istu prenosimo i ovde u celosti.

Izvor: Resavska tajna – zvanična Fejsbuk stranica

Kakva je to „Resavska tajna“ i sme li se otkriti plebsu?

Biljana Milošević iz Medveđe kod Despotovca tvrdi da rakija i liker, upakovani u originalne oblike flaša, brže pronalaze kupce. Ona zajedno sa suprugom Stojanom već godinama prisustvuje svim manifestacijama, bazama i sajmovima kako bi prodavala i promovisala svoj brend „Resavska tajna“.

Prema njihovom iskustvu, malo šale i dobre energije, uz naravno kvalitet proizvoda, doprinose boljoj prodaji. Iako se bave teškim radom na gotovo 50 hektara zemlje, uključujući žitarice, vinograd sa 1.000 čokota i voćnjak sa oko 3.500 stabala šljive, jabuke, kruške i dunje, smatraju da je dobro raspoloženje najbolji lek. Njihov osmeh i spremnost za šalu privlače veliki broj posetilaca oko njihovog štanda, jer uz mnogo smeha, zanimljivih priča i odličnog humora, privlače pažnju.

Izvor: Resavska tajna – zvanična Fejsbuk stranica

Počeli su sa rakijama koje su generalno nazvali „Stojanova mučenica“, dok su likere nazvali „Biljina mučenica“. „Do podele je došlo, jer o rakijama ja brinem, a o likerima Biljana. Svakom svoja muka,“ vispreno dodaje Stojan Milošević. Na pitanje koje piće brenda „Resavska tajna“ najbolje ide, on šeretski dodaje da uglavnom lete vizit-kartice, jer se za novčanik malo ko maše.

Sve je u imenu i pakovanju

Inače, Biljana i Stojan imaju impresivan asortiman od ukupno 30 proizvoda sa svog imanja. To uključuje 13 vrsta likera, osam različitih rakija, vino, pasterizovane sokove i jabukovo sirće. Njihovo iskustvo na sajmovima pokazalo im je da kada piće dolazi u neobičnoj ambalaži, privlači brže pažnju kupaca i lakše se primećuje u moru konkurencije na tržištu, koje je danas prepuno raznovrsnih rakija.

Izvor: Resavska tajna – zvanična Fejsbuk stranica

Biljana Milošević ističe da deo rakija i likera pakuju u flaše drugačijeg, zanimljivog oblika. Imaju pića u Ajfelovoj kuli, jer je mnogo njihovih zemljaka iz Resave na radu u Francuskoj. Zatim imaju ambalažu u obliku motora, kamiona, krsta, gitare ili bubnja, harmonike, sirene. Nabavili su i flaše u obliku pušaka, pištolja ili sablji, jer to je ovde na neki način tradicija. Tako su njihove rakije i likeri postali neka vrsta suvenira i odličan poklon u raznim situacijama.

Ljudi biraju oblik prema zanimanjima i vole to da imaju u kući kao ukras ili ih poklone prijateljima, tvrdi Biljana. Ali, naglašava da je najvažnije da mušterija bude zadovoljna sadržajem. Obavezno mušterija prvo degustira, pa onda kupuje. Ne žele da neko kupi piće u ukrasnoj i dopadljivoj flaši, a da posle kaže da nije kvalitetno.

Izvor: Resavska tajna – zvanična Fejsbuk stranica

Ponekad se njihova flaša sastoji od tri ili četiri posebne, sa različitim vrstama rakije. „Kupac u trodelnoj flaši dobija različite rakije. Kombinujemo dunju, šljivu, kajsiju ili krušku. Tako za cenu litra rakije dobiju više vrsta, jer možda nekom ne treba samo šljivovica. Ovo je pre svega praktično pakovanje, a posle toga i privlačno za oko,“ veli domaćica.

Povratnički uspeh

Na njihovim štandovima često možete pronaći zanimljivu flašu u obliku veštice sa metlom i štapom. Putem nje, zetovi i snaje mogu izraziti ljubav prema svekrvama i taštama, ali i prema komšinicama ili prijateljicama. Međutim, i pored ovakvih šaljivih detalja, njihov pristup radu je vrlo ozbiljan.

Izvor: Resavska tajna – zvanična Fejsbuk stranica

Njihovi proizvodi su višestruko nagrađivani srebrnim i zlatnim medaljama za kvalitet na Novosadskom sajmu, gde su se isticali u velikoj konkurenciji. Redovno prisustvuju stručnim savetovanjima, kontinuirano se usavršavaju i aktivno traže načine kako bi život i posao učinili još zanimljivijim.

Iako su neko vreme živeli u inostranstvu, brzo su se vratili na svoje imanje u okolini Despotovca, koje je osnovao Stojanov čukundeda Milan Milojković. Priča o rakiji započela je baš sa njim, koji je stekao znanje o alkoholnim pićima tokom četvorogodišnjeg zarobljeništva tokom Prvog svetskog rata. Nastavljajući porodičnu tradiciju, pradeda je preneo svoje znanje, a deda ih je savetovao da obnove vinograd i svake godine posade po sto novih voćki. Miloševići su to pažljivo poslušali!

Izvor: Dobro jutro