Naslovna Poljoprivreda Sajam poljoprivrede: Martinović ugostio predstavnike republika Malavi i Gabon

Sajam poljoprivrede: Martinović ugostio predstavnike republika Malavi i Gabon

125
0

Sajam poljoprivrede u Novom Sadu se toliko zahuktava da ne stižemo ni sve vesti da pokrijemo, a bogami ima ih za izvoz. Internacionalnog karaktera, Sajam spaja ljude, države, kulture i – ključno je naglasiti – biznise. Toga je svakako svesno i naše Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, što ćemo sumirati u narednim pasusima.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Naime, naš novvi ministar poljoprivrede, dr Aleksandar Martinović, je na štandu Ministarstva dočekao delegacije iz Republike Malavi i Gabona, nakon čega su zajedno obišli halu Master, halu 1A, i halu organske proizvodnje.

Martinović je, govoreći o sve većoj potražnji za organskom hranom, najavio da će Ministarstvo, kao i cela Vlada Srbije, uložiti dodatni trud i napor kako bi pružili veću podršku domaćim proizvođačima organskih proizvoda.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Sajam mesto novih početaka: memorandumi i međusaradnje

Ministar je, u ime Vlade Republike Srbije, izrazio zahvalnost predstavnicima Republike Malavi i Gabonske Republike. Zahvalnost je upućena zbog njihovog najavljenog glasanja protiv Rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici na Generalnoj skupštini UN u četvrtak, 23. maja. Istakao je da su predsednik Republike Aleksandar Vučić i Vlada Srbije posvećeni miru, stabilnosti i razvoju svih država nastalih na prostoru bivše Jugoslavije. Ali je naglasio i da brane čast i dostojanstvo srpskog naroda.

Ministar je dodao da će u narednom periodu biti potpisan Memorandum o strateškoj saradnji u oblasti poljoprivrede sa Gabonskom Republikom. Tokom sajamskog programa, ministar Martinović govorio je na konferenciji koju je organizovalo JVP „Srbijavode” na štandu JVP „Vode Vojvodine“, naglašavajući da je posvećenost održivom upravljanju vodnim resursima neupitna i da predstavlja strateški prioritet srpske Vlade.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

„Infrastrukturni projekti koje sprovodimo i Nacionalna strategija navodnjavanja koju razvijamo, jasno pokazuje našu odlučnost da se suočimo sa svim izazovima. Jer ovo nije samo pitanje vodoprivrede, već je i pitanje nacionalne sigurnosti i prosperiteta“, naglasio je dr Martinović. Tokom obilaska sajma, ministar je, između ostalog, posetio štand Republike Srpske. Obišao je naknadno i štand Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Izvor: AgroTV