Naslovna Vesti Sezonski radnici u evidenciji nezaposlenih – čak i kada ih zaposle

Sezonski radnici u evidenciji nezaposlenih – čak i kada ih zaposle

93
0

Približava se vreme sezonskih poslova. Samim tim, gomila se sve više pitanja koje em sezonski radnici, em poslodavci imaju. Iako se obično podrazumeva da su sezonci primarno angažovani kao berači jabuka, šljiva i slično, te da su tu samo da pomognu, stvarnost nije baš tako jednostavna. Osobe koje ih zapošljavaju imaju obaveze i odgovornosti prema važećem Zakonu o pojednostavljenom radnom angažovanju.

Izvor: Shutterstock/Fotokostic

Sezonski radnici mogu biti i osobe koje su stalno zaposlene, samostalni preduzetnici, poljoprivredni proizvođači, kao i primaoci novčane naknade. Mlađi od 18 godina takođe mogu biti angažovani na ovim poslovima pod uslovima propisanim zakonom koji reguliše zaposlenje maloletnih osoba. Za strane državljane nema posebnih uslova zapošljavanja utvrđenih u zakonu koji reguliše njihov rad.

Prema Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, poslodavac je dužan da upozna sezonskog radnika sa:

  • zadacima
  • mestom rada
  • visinom naknade bez poreza i doprinosa
  • datumom isplate zarade.

Radno vreme sezonskog radnika ne sme preći 12 časova dnevno, a naknada za rad obračunava se po satu, bez dodatnih doprinosa i poreza, i mora biti najmanje minimalna cena rada propisana zakonom koja važi na dan isplate. Isplata naknade za rad obavlja se na kraju radnog dana ili u skladu sa ugovorenim rokovima.

Šta sezonski radnici mogu da očekuju? Evo još detalja…

Sezonski radnik koji je registrovan kao nezaposlen neće biti izbrisan sa evidencije tokom obavljanja sezonskih poslova. Kako se navodi, neće se ni privremeno obustaviti isplata novčane naknade za nezaposlenost, u skladu sa propisima o zapošljavanju i osiguranju od nezaposlenosti. Za vreme obavljanja sezonskih poslova, sezonski radnik ima pravo na zdravstveno osiguranje samo u slučaju povrede na radu i profesionalne bolesti. Uz to je pokriven i pravima iz penzijskog i invalidskog osiguranja. Prijava i odjava sezonskih radnika izvršava se elektronskim putem prema Poreskoj upravi.

Poslodavac je dužan da obračuna porez na dohodak građana i doprinose za obavezno socijalno osiguranje na iznos naknade za rad koje primaju sezonski radnici, u skladu sa propisima. Tu spadaju doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje i zdravstveno osiguranje, kako navode u Fondu PIO. Porez i doprinosi za sezonskog radnika trebaju biti plaćeni u roku od 15 dana od dana prijema podataka iz naloga za plaćanje koje dostavlja Poreska uprava. Prema informacijama iz „Glasa osiguranika“ penzijskog fonda, poslodavac može angažovati sezonske radnike najviše 180 dana tokom jedne kalendarske godine.

Izvor: Politika