Naslovna Blog Stevica Vuković, žitelj „Zelene kućice“ sa radio emisijom o poljoprivredi

Stevica Vuković, žitelj „Zelene kućice“ sa radio emisijom o poljoprivredi

66
0

Stevica Vuković je čudo od momka: Večiti sanjar je našao svoju sreću u „zelenoj kućici“ u Pančevu, gde je oformio radio stanicu.

Vlasnik internet radija Plus Radio Pančevo, Stevica svoje slušaoce pozdravlja svakog dana od 10 do 13 časova, kada mu to obaveze dozvoljavaju. Subotom se emituje njegova emisija o turizmu i poljoprivredi, a muziku pažljivo bira kako bi zadovoljio različite ukuse.

Izvor: Stevica Vuković – zvanični Instagram profil

Kad Stevica uće u etar, noge ga nose brže no vetar

Stevica je završio Osnovnu i srednju školu „9. maj“ u Zrenjaninu, a nakon toga je bio polaznik Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju „Naša priča“. Pre nekoliko godina se doselio u selo Jabuka, pored Pančeva, i sada boravi u Domu „Srce u jabuci“. Stanuje u tzv. „zelenoj kućici“, što predstavlja specifičan način života uz podršku, po kojem su Jabuka i pomenuti dom široko poznati.

„U Jabuci sam skoro četiri godine. Sada mi je jako lepo, ali kad sam došao bilo mi je teško i trebalo mi je vremena da se uklopim. Došao sam u vreme korone, proveo sam samcat u izolaciji dve nedelje, ali pomoglo mi je što su mi vaspitači rekli da ću odmah preći u „zelenu kućicu“, što inače nije pravilo. Obično se neko vreme provede u paviljonu, ali ja sam odmah bio spreman za stanovanje uz podršku“, naglasio je mladi radio majstor.

Izvor: Shutterstock/Singkham

U selu Jabuka, nedaleko od Pančeva, nalaze se kućice za stanovanje uz podršku. Unutar kućice žive četiri osobe – Tijana, Zorica, Srđan i Stevica. Oni sami uređuju svoj životni prostor, radeći na dvorištu. Ranije su sami kuvani, ali sada dobijaju obroke iz doma. Stevici je ovaj način života izuzetno drag.

Već tri godine, on radi na portirnici doma i uživa u poslu. „Na portirinici radimo moj drug Slavko i ja, i menjamo se na sedam dana. Tu su i naše starije kolege portiri. Radim najčešće prvu smenu, od 6 do 13 časova. Ustajem u pet, sredim se i pravac posao. Dođem ranije da od kolege iz treće smene čujem šta je bilo i šta mi sleduje. Prvo stiže kuvarica, njoj predam ključeve, pa stižu zaposleni u upravi. Javljam se na telefon, kad neko zove prebacim vezu ili dajem brojeve mobilnih telefona. Jako je dinamično i zanimljivo, i smena mi zaista brzo prođe,“ veli Stevica.

Izvor: Bela Reka Farmland zvanični sajt

Svestrana ličnost – ponos Zrenjanina koliko i Pančeva

Kada ima slobodnog vremena, Stevica uživa u aktivnostima poput radionica filcanja vune, pevanja u inkluzivnom horu ili osmišljavanja i vođenja programa na svom radiju. Takođe voli da šeta pored reke Tamiš sa svojim prijateljima. O Stevici samo reči hvale ima i njegov vaspitač Ivan Karaklić.

„Stevica je divan mladi čovek na kog smo ponosni. Nedavno smo bili u Požarevcu gde smo, povodom Svetskog dana autizma, nastupili sa inkluzivnim horom. Stevica je uradio intervju sa predsednicom udruženja „Osmi dan“ iz Požarevca. Postavljao joj je pitanja koja je sam smislio, intervju snimio, montirao i emitovao na radiju. Kao profesionalni novinar“, dodaje Karaklić.

Izvor: Pixabay

Stevica je rekao da su mu Zrenjanin, škola „9. maj“, Dnevni boravak „Naša priča“ i dragi ljudi i dalje u srcu. Dodao je da često razmišlja o tom periodu i da čuva lepa sećanja. Međutim, istakao je da je sada njegov dom i da u njemu uživa. Takođe je poručio da svako ko želi da ga čuje može da sluša njegov radio.

Izvor: Zrenjaninski