Naslovna Poljoprivreda U opštini Žabari dodeljeni podsticaji za ratare

U opštini Žabari dodeljeni podsticaji za ratare

78
0

Opština Žabari je objavila javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u poljoprivredi na teritoriji opštine u 2023. godini. Kompletne propozicije poziva mogu da se nađu na sajtu opštine, sa sve obrascima za prijavu. Detaljnije informacije mogu se dobiti od Komisije za sprovođenje mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine, ili na brojeve telefona dostavljene na oficijelnom sajtu.

Foto: printscreen Youtube

Javni poziv opštine Žabari: detalji

Prema tekstu poziva, registrovana poljoprivredna gazdinstva (fizička i pravna lica), sa prebivalištem i proizvodnjom na teritoriji opštine, se pozivaju na učešće. Zahtev za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u poljoprivredi je otvoren po sektoru voća, grožđa, povrća i  cveća. Investicije se odnose na podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju.

Da bi se ostvarila prava, gazdinstva koja se prijavljuju za podsticaje moraju da ispunjavaju sledeće uslove:

  • Korisnik mora da ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava
  • Gazdinstvo mora da bude u aktivnim statusom
  • Korisnikovo prebivalište ili proizvodnja/investicija moraju biti na teritoriji opštine Žabari
  • prihvatljivi korisnici za šifru investicije su gazdinstva koja na kraju investicije poseduju, odnosno imaju u vlasništvu člana RPG, manje od 0,5 ha plastenika ili manje od 3 ha proizvodnje povrća na otvorenom prostoru.

Zahtevi će se razmatrati po redosledu podnošenja. Nepotpuni i neblagovremeni zahtevi, kao i zahtevi koji ne ispunjavaju pojedine uslove ovog Javnog poziva, neće se razmatrati. Prijava i priložena dokumentacija ne vraća se podnosiocima prijava.

Foto: Pixabay

Komisija za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja zadržava pravo kontrole realizovanih investicija pre donošenja konačnog rešenja. Pritom, zadržava pravo i da pored navedene dokumentacije zatraži od podnosioca prijave da dostavi i dodatnu dokumentaciju i dokaze relevantne za odlučivanje.

Prema pravilniku javnog poziva, Iznos podsticajnih sredstava za šifru investicije je 50% od investicije. Maksimalno se dodeljuje 100.000,00 dinara po prijavljenom gazdinstvu.

Izvor: Grad Žabari

Prethodni tekstČadež: „Srbija ima mnogo toga da ponudi“
Sledeći tekstMedved obrstio šljive voćaru iz Hisardžika