Naslovna Poljoprivreda „Ukusi moga kraja“ dobili kvalitetan apdejt!

„Ukusi moga kraja“ dobili kvalitetan apdejt!

126
0

Brend „Ukusi moga kraja“ zvanično ima pojačanje od 10 novih ukusa i 5 proizvođača, javljaju zvanični mediji povodom konkursa „Ukusi o kojima će se pričati“. Ovaj konkurs, koga je organizovao „Mercator-S“, je uspešno završen i primio je prijave više od 60 malih proizvođača sa 96 novih proizvoda.

Sada ćete moći pronaći sireve mlekare Rzavske doline, kačkavalj Mlekarske škole iz Pirota, Čuruški sir i sir Ambasador Vojvodine od mlekare Farmer na policama IDEA, Roda i Mercator prodavnica. Takođe, dostupni su domaći kolači različitih ukusa, ručno proizvedeni od strane Home Made, kao i Đerdapski med koji su prikupile članice Pčelarskog društva Golubac.

Izvor: IDEA

„Veoma smo zadovoljni rezultatom konkursa. A posebno što će svi ljubitelji domaće hrane i brenda „Ukusi moga kraja“ od sada uživati u deset novih ukusa. Naš najveći ponos je to što će se u asortimanu „Ukusa moga kraja“ naći i dva proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom“, izjavila je tim povodom Ljiljana Zeković, direktorka Sektora za razvoj trgovačke robne marke Mercator-S.

„Ukusi moga kraja“ inicijativa za ispomoć malim proizvođačima

Kroz brend „Ukusi moga kraja“, kompanija ističe svoj strateški fokus. On se pretežno oslanja na saradnju s lokalnim proizvođačima iz različitih regiona Srbije. „Naši sirevi dolaze iz Čuruga, malog lepog mesta na obali reke Tise. Veliko nam je zadovoljstvo što smo mogli da učestvujemo u kampanji „Ukusi moga kraja“. I puno nam znači podrška, kao malim proizvođačima, koju smo dobili od kompanije Mercator,“ naglasila je Zorica Radišić iz Mlekare Farmer iz Čuruga.

Izvor: IDEA

Dva izuzetna proizvoda u ponudi „Ukusi moga kraja“ uživaju status zaštićenog geografskog porekla. Pri tome se jedan od njih posebno ističe kao pirotski kačkavalj. Aca Mančić, profesor Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić” iz Pirota, je tim povodom dala izjavu. „Naš proizvod, pirotski kačkavalj je sa geografskom zaštitom porekla. To što proizvod ima markicu Ministarstva mnogo govori o kvalitetu, koji je na ovaj način zagarantovan,“ istakla je Mančić.

Brend „Ukusi moga kraja“, kao najuspešniji u portfoliju kompanije, predstavlja izuzetnu priliku za rast i održivu budućnost malih srpskih proizvođača. Zahvaljujući širokoj mreži prodavnica širom Srbije, potrošači imaju pristup najkvalitetnijim proizvodima iz našeg regiona, nudeći optimalnu vrednost za uloženi novac.

Izvor: IDEA

„Đerdapski med je prvi proizvod sa trgovačkom robnom markom sa zaštićenog geografskog porekla. Naravno da puno znači meni lično kao proizvođaču. A samim tim znači i za naš kraj iz kojeg dolazimo i prezentaciju tog kraja što smo se našli na policama jednog ovako veliko trgovinskog lanca,“ naveo je Predrag Perić iz Pčelarskog društva Golubački grad.

Izvor: AgroTV