Naslovna Vesti Više od 200.000 evra za inovacije u agro-prehrambenom sektoru

Više od 200.000 evra za inovacije u agro-prehrambenom sektoru

Takmičenje uključuje veliko finale u kom će se osobe ili timovi, koji osvoje prvu nagradu u svih 17 država, boriti za tri glavne nagrade u iznosu od 10.000, 15.000 i 25.000 evra.

332
0
Foto: Pixabay

Takmičenje “Innovation Prizes” otvoreno je za start-up preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora iz Južne i Istočne Evrope, a namenjeno je svima koji imaju inovativni proizvod ili uslugu koja bi mogla da transformiše evropski poljoprivredni – prehrambreni sektor.

Nagrade se dodeljuju najinovativnijim kompanijama za podršku razvoju novih proizvoda i usluga koji mogu pomoći transformaciji sistema hrane, čineći je zdravijom, održivijom i pouzdanijom.

Organizator ovog takmičenja je EIT Food, vodeća evropska inicijativa za inovacije u hrani koja radi na poboljšanju održivog, zdravog i pouzdanog prehrambenog sistema. Njihova je misija da transformišu prehrambeni sistem kontinenta čineći ga boljim i za ljude i za planetu.

Foto: Pixabay

Ove godine na raspolaganju je više od 200.000 evra za preduzetnike i start-up firme iz sledećih država: Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Italija (određene regije), Letonija, Litvanija, Poljska (određene regije), Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Portugalija, Španija (određene regije) i Turska.

Nagrade će biti dodeljene u 17 regionalnih finalnih takmičenja u kojima će tri najbolja start-up preduzeća osvojiti 1.000, 3.000 i 5.000 evra (u svakom finalu). Uz novčane nagrade, start-up firme koje učestvuju ostvariće pristup investitorima, visokokvalitetnim treninzima i edukacijama, mentorima, pa i stručnjacima.

Takmičenje uključuje veliko finale u kom će se osobe ili timovi, koji osvoje prvu nagradu u svih 17 država, boriti za tri glavne nagrade u iznosu od 10.000, 15.000 i 25.000 evra.

Rok za online prijavu je 10. maja, a proces ocenjivanja traje od 11. do 22. maja. Regionalno finale održaće se između avgusta i oktobra, a veliko finale u novembru ove godine.

Detaljne informacije o ovom takmičenju potražite ovde.