Naslovna Blog „Volja za životom“: kada čips od jabuke uz zdrav ukus spašava naše...

„Volja za životom“: kada čips od jabuke uz zdrav ukus spašava naše najdraže

89
0

Udruženje osoba sa  cerebralnom i dečijom paralizom „Volja za životom“ više je od volje za životom. Oni život žive, rade, stvaraju, kako se ističe na portalu „Dobro jutro“. Jedan od plodova rada ove plemenite organizacije je izuzetno ukusan i zdrav – u pitanju je njihov 100% prirodni čips od jabuke, promovisan na beogradskom Sajmu etno hrane i pića.

„U našem preduzeću rade osobe sa invaliditetom. Ovoga leta je bilo zaposleno osam ljudi koji su se bavili preradom voća. Sve što mogu da rade oni rade u okviru svojih mogućnosti. Od prinošenja voća do barbutera, mašine koja pere voće. Ko je u mogućnosti on čisti voće, svi smo zadovoljni, i oni i mi kao preduzeće,“ naglašava Dubravka Milošević, predstavnica udruženja.

Izvor: Volja za životom – zvanični sajt i zvanična Facebook stranica

Trud udruženja „Volja za životom“ nikad ne ostaje nezabeležen

Kako navodi Milošević, njihovi proizvodi su potpuno prirodni. Ne sadrže ni gram dodatih šećera, a najpoznatiji proizvod u ponudi je svakako čips od jabuke. „Bavimo se sušenjem voća ali naš glavni proizvod koji bismo želeli da popularizujemo je čips od jabuke. To je 100 posto prirodan proizvod. Potpuno zdrav proizvod, organske proizvodnje, bez dodatih šećera, zaslađivača, aditiva, čista jabuka sušena u svom prirodnom obliku,“ ističe Milošević.

Jabuke koje udruženje prerađuje za čips su crveni i zlatni delišes koje kupuju iz okoline Smedereva. „Od proizvođača iz okoline Smedereva mi kupujemo jabuke zlatni i crveni delišes i skladištimo ih u našim pogonima. Kad jabuke  dopremimo u halu, stavljamo ih u barbuter, mašinu za pranje. Tu ih i prebiramo da li su zdrave ili ne. Odbacujemo ono što je loše. Posle te jabuke idu u mašinu za čišćenje, prvo se vadi sredina, pa se čisti kora. Onda se seku na kolutove i zatapaju u limunsku kiselinu. Jabuke stoje u kiselini nepun minut, izvlačimo ih, malo se prosuše pa ih stavljamo na lese, ređamo ih na određenoj razdaljini i guramo u sušare. U sušarama leže devet do deset sati na sušenju. Nakon toga ih pakujemo u kese,“ dodaje ona.

Izvor: Volja za životom – zvanični sajt i zvanična Facebook stranica

Za svoj proizvod, navodi Milošević, već imaju tržište. Čips mogu jesti svi od dece do trudnica. „Proizvod momentalno plasiramo u prodavnice zdrave hrane u našoj okolini i u privatnim malim marketima. Naš proizvod mogu jesti bukvalno svi. Vegani, vegetarijanci, trudnice, deca i sportisti. Jer nema nikakvih aditiva, konzervanasa, dodataka,“ zaključila je Milošević.

Ukoliko želite da podržite „Volju za životom“, posetite njihov zvanični sajt, kao i sve relevantne stranice na društvenim medijima.

 

Izvor: Dobro jutro, Volja za životom

Prethodni tekstCene piletine – čemu tolike varijacije?
Sledeći tekstOsiguranje – zašto ga poljoprivrednici i dalje izbegavaju?