Naslovna Mehanizacija Vrhunac na polju agrarne mehanizacije: „Agrotech“ i njihov asortiman

Vrhunac na polju agrarne mehanizacije: „Agrotech“ i njihov asortiman

141
0

Naravno da „Bolja zemlja“ ceni stare koliko i nove prijatelje, te je bilo samo pitanje vremena kada će ponovo „Agrotech“ da nam se pridruži na malim ekranima. Direktor prodaje ove firme, Dejan Zorić, je sa našim i vašim Srđanom porazgovarao o aktuelnim i popularnim primercima kvalitetne poljoprivredne mehanizacije. Ratari, obratite pažnju!

„Agrotech“ ponosan na svoje kratke tanjirače

„Pa, zove se kratka tanjirača zato što nije dugačka!“ našalio se Zorić sa nama. Ali je potom opravdao njen naziv detaljnim opisom njenih performansi. Naime, ova tanjirača ima smanjeno rastojanje između redova diskova. Štaviše, naglašava Zorić, i sam prečnik diska je manji u odnosu na industrijski standard danas prisutan na domaćim njivama.

Izvor: Bolja zemlja

Radna dubina ove tanjiračice je do 12 cm i lako se podešava. Ova kombinacija manjeg rastojanja, manjih diskova i dubine je idealna za performans tokom rada. Naime, traktor može uz ovu mašinu da postigne veću brzinu rada. Ali što je važnije, utrošak goriva je znatno reduciran. Ukratko, mašina vredi posedovanja.

Izvanredni germinatori za izvanrednije prinose

A kad smo već kod mašina vrednih posedovanja, tu je i teški germinator, odnosno setvospremač, idealan za domaće (ali i regionalne) njive. Ovaj setvospremač je savršen za trenutne nesigurne klimatske uslove, navodi Zorić. Naime, on može u samo jednom prohodu da pripremi zemljište za setvu, gde zemlja izgleda izvanredno a semenje je rasprostranjeno ravnomerno, za propisni uzgoj.

Izvor: Bolja zemlja

Radni zahvat ovog germinatora je 6 metara. Prema proceni Zorića, idealan traktor za korišćenje dotičnog setvospremača će imati snagu koja se kreće između 180 i 220 konjskih snaga. Ovo ga čini izuzetno traženim na domaćem, ali i regionalnom tržištu. Međutim, Zorić naglašava da je konkurencija dosta jaka, te uvek moraju da drže korak sa tržištem.

Više o ovim i drugim mašinama možete saznati direktno od kompanije „Agrotech“. A o ovim konkretnim mašinama? Tu već predlažemo da skoknete do našeg YouTube kanala i saznate zašto ove sezone zaslužujete da sebe častite samo najboljim što moderni agrar ima da ponudi.