Naslovna Poljoprivreda Ratarstvo i šumarstvo Za zeleniju Srbiju 41 milion dinara: Ministarstvo raspisalo konkurs za pošumljavanje

Za zeleniju Srbiju 41 milion dinara: Ministarstvo raspisalo konkurs za pošumljavanje

Dodeljena sredstva će se realizovati najkasnije do 30. novembra 2020. godine.

539
0
Foto: Pixabay

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je danas konkurs za dodelu sredstava Zelenog fonda za pošumljavanje u 2020. godini, a za ovu namenu izdvojen je 41 milion dinara.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji objavljenoj na sajtu tog ministarstva, u cilju povećanja pošumljenosti Srbije, resorno ministarstvo će novac dodeljivati za nabavku sadnica, izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, a na zemljištu u javnoj svojini u gradovima i opštinama.

U planu je da se se pošume degradirane površine ili površine za koje postoji opasnost od degradacije, da se naprave vetrozaštitni pojasevi, ali i da se pošume gradske šume i druge javne površine.

Način i rok realizacije dodeljenih sredstava kao i ostali uslovi od značaja za realizaciju projekta pošumljavanja, urediće se ugovorom između Ministarstva i korisnika sredstava, a dodeljena sredstva će se realizovati najkasnije do 30. novembra 2020. godine, navodi se u dokumentaciji.

Obrazak i kriterijume za ocenjivanje možete pronaći OVDE.