Naslovna Poljoprivreda Zaječar: Javni poziv za prijavu za odlazak na Sajam poljoprivrede

Zaječar: Javni poziv za prijavu za odlazak na Sajam poljoprivrede

95
0

Komisija za podsticanje razvoja poljoprivrede grada Zaječara, donela je odluku da raspiše novi Javni poziv za poljoprivrednike. Konkretno je u pitanju poziv  za prijavu zainteresovanih poljoprivrednika za odlazak na Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Podsećamo, Sajam se organizuje od 18. do 23. maja ove godine.

Izvor: Novosadski sajam – zvanična Fejsbuk stranica

Javni poziv, detaljnije

Ovim javnim pozivom, koji ima za cilj informisanje i obrazovanje o najnovijim dostignućima u poljoprivrednoj proizvodnji i mehanizaciji, planirano je da se 55 poljoprivrednih proizvođača uputi na sajam, uz pokrivanje troškova puta.

Svi zainteresovani poljoprivrednici (nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava ili članovi istih) sa teritorije grada Zaječara imaju pravo da se prijave putem ovog javnog poziva. Komisija za podsticanje razvoja poljoprivrede oceniće ispunjenost uslova iz javnog poziva na osnovu priložene dokumentacije.

Izvor: Novosadski sajam

I još detalja o pozivu…

Komisija će oceniti podnosioca prijave prema uslovima konkursa i kriterijumima utvrđenim u istom, sastavljajući rang listu. U slučaju da više podnosilaca prijave ostvari isti broj bodova, prioritet će imati onaj koji nije posetio Sajam poljoprivrede u organizaciji grada tokom 2023. godine, a zatim će se razmatrati godine starosti nosioca ili člana poljoprivrednog gazdinstva. Nakon pregleda dokumentacije, Komisija će objaviti rang listu poljoprivrednika koji ispunjavaju uslove konkursa.

Sve dobijene prijave, sa sve pratećom dokumentacijom, se podnose uslužnom centru Gradske uprave Zaječar. Datum posete Novosadskom sajmu će biti određen naknadno, nakon uvida u program manifestacije. Odluka će biti objavljena na zvaničnoj internet stranici grada Zaječara. Biće prisutna i na oglasnoj tabli Gradske uprave Zaječar.

Izvor: Novosadski sajam

Organizaciju puta i planiranih edukacija na sajmu sprovode članovi Komisije za podsticanje razvoja poljoprivrede grada Zaječara. Konkurs je otvoren do 17. maja tekuće godine do 15 časova. Ukoliko se sredstva predviđena ovim konkursom ne iskoriste u celosti, preostali deo će biti preusmeren na naredni konkurs Budžetskog fonda za poljoprivredu, koji će biti raspisan do kraja iste godine.

Izvor: Glas Zaječara