Naslovna Vesti Zatvaraju se tržni centri, kafići i restorani, penzioneri će moći da kupuju...

Zatvaraju se tržni centri, kafići i restorani, penzioneri će moći da kupuju nedeljom od 4 do 7 sati ujutru

Zbog korona virusa Vlada je dodatno pooštrila zabranu kretanja, prestaje javni prevoz na teritoriji cele države, granice su zatvorene, zatvaraju se tržni centri, kafići i restorani. Penzioneri će moći u nabavku namirnica svake nedelje od 4 do 7 sati ujutru.

668
0
Foto: Pixabay

U cilju zaštite stanovništva i sprečavanja širenja korona virusa Vlada Srbije dodatno je pooštrila zabrane, uvela je potpuno zatvaranje graničnih prelaza, ukinut je međugradski prevoz, aerodromi su zatvoreni za komercijalne letove i ograničeno je javno okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru.

“Od subote u 20 časova prestaje javni prevoz na teritoriji cele države, zatvaraju se restorani, kafići i tržni centri. Biće dozvoljena dostava hrane, jer putnički prevoz još može da funkcioniše” rekla je premijerka Ana Brnabić.

Od juče ujutru zatvoreni su svi granični prelazi za ulazak putnika u Srbiju u drumskom, železničkom i rečnom saobraćaju. Ukinut je javni međugradski prevoz, a u Beogradu se ukida javni prevoz od 20 časova do 5 sati ujutru.

Vlada je odlučila da je do daljnjeg obustavljen i međunarodni putnički avio-saobraćaj sa aerodroma “Nikola Tesla”, ali ne i za kargo saobraćaj i humanitarnu pomoć, dok je “Konstantin Veliki” u Nišu zatvoren do daljnjeg.

Radno vreme prodavnica i pošta

Pošte rade od 10 do 17 časova radnim danima, a subotom od 10 do 14 sati. Radno vreme u maloprodajnim objektima, u vreme vanrednog stanja trebalo bi da bude organizovano tako da su objekti otvoreni najranije u 7 sati, a da se radno vreme završava najkasnije u 18 časova, a nedeljom do 15 sati.

Penzioneri će svake nedelje, počevši od sutra, moći da kupuju osnovne životne namirnice u periodu od 4 do 7 sati ujutru.

Spisak prodavnica u kojima penzioneri mogu da pazare pogledajte ovde.