Naslovna Moderni agrar i savremena tehnologija „Zlatni petao“ u rukama novih poljoprivrednika

„Zlatni petao“ u rukama novih poljoprivrednika

118
0

Nagrade „Zlatni petao – powered by Intesa“ za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuspešniju ženu u poljoprivredi su dodeljene u Novom Sadu. Ovaj događaj su organizovali Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika, Privredna komora Srbije i Privredna komora Vojvodine uz podršku Banke Intesa.

Izvor: Privredna komora Vojvodine

Žiri je izabrao tri najbolja u svakoj kategoriji između više od stotinu prijavljenih. Đorđe Isailović iz Vrbave na planini Rudnik proglašen je za najboljeg mladog poljoprivrednika, dok je titulu najuspešnije žene u poljoprivredi ponela Jasmina Novakov iz Žablja. U kategoriji „najbolji mladi poljoprivrednik“, drugo i treće mesto su osvojili Slavoljub Nikolić i Aleksa Cvetanović, dok su u kategoriji „najuspešnija žena u poljoprivredi“ drugo i treće mesto zauzele Vedrana Nedeljkov i Ana Čupić.

„Zlatni petao“ i misija ispomoći srpskog agrara

Aleksandar Milovanović, sekretar Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika, naglasio je važnost ovog događaja za mlade poljoprivrednike jer podstiče njihov razvoj i ostanak na selu. Istakao je da je podrška Banke Inteza od vitalnog značaja, jer pokazuje da su prepoznali važnost ovakvih inicijativa.

Izvor: Privredna komora Vojvodine

Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine, naglasio je da će ta institucija uvek podržavati projekte koji podstiču razvoj i zadržavanje mladih na selu kao ključno ulaganje u poljoprivredu.

Željko Petrović, član Izvršnog odbora Banke Intesa, istakao je da ta banka snažno podržava razvoj poljoprivrede i da je zbog toga prepoznala važnost konkursa „Zlatni petao“. Naglasio je da već deset godina aktivno podržavaju poljoprivredu i da stalno unapređuju svoje usluge, posebno one namenjene mladim poljoprivrednicima.

Izvor: Privredna komora Vojvodine

Banka Intesa je osigurala novčane nagrade od po 100.000 dinara i studijska putovanja u Italiju za prvoplasirane učesnike.

Malo o nagradama i konkursu

Žiri za ovogodišnje dodele nagrada „Zlatni petao – powered by Intesa“ sastojao se od sledećih članova:

 • Laslo Arendas, poljoprivredni ataše delegacije EU u Srbiji
 • Prof. dr Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu
 • Prof. dr Snežana Oljača
 • Željko Petrović, član Izvršnog odbora Banke Intesa
 • Marija Ćeklić, novinar
 • Prof. dr Vladan Bogdanović
 • dr Darko Jevremović
 • Veljko Jovanović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije
 • Mladen Petković, sekretar Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine
 • Aleksandar Milovanović, sekretar Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika
 • Milan Borić, predsednik Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika.
Izvor: Privredna komora Vojvodine

Nagrade „Zlatni petao – powered by Intesa“ već planiraju konkurs za sledeću godinu, kao i seriju edukativnih radionica o poljoprivredi koje će se održati širom zemlje. Fokus će biti na temama održive proizvodnje, zelene agende i inovacija u poljoprivredi.

Izvor: AgroTV