Naslovna Poljoprivreda Ratarstvo i šumarstvo Akcija ozelenjavanja: Grad Zrenjanin obezbedio 7.000 sadnica za pošumljavanje seoskih mesnih zajednica

Akcija ozelenjavanja: Grad Zrenjanin obezbedio 7.000 sadnica za pošumljavanje seoskih mesnih zajednica

515
0
priroda pod vegetacijom
foto: Pixabay

Grad Zrenjanin obezbedio je 7.000 sadnica koje su podeljene seoskim mesnim zajednicama radi pošumljavanja slabije pošumljenih delova ovog regiona.

„Ozeljenjavanje Zrenjanina se nastavlja. U prošloj godini zasadili smo više od deset hiljada sadnica, a krajem godine dobili smo 1.700 sadnica koje su zasađene u urbanim delovima mesnih zajednica i grada, za šta se zahvaljujemo AP Vojvodini. Grad je sada obezbedio još 7.000 sadnica koje su planirane za pošumljavanje seoskih mesnih zajednica“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i dodao da je nabavljeno 5.000 sadnica bagrema, 1.000 sadnica bresta i 1.000 topola.

Foto: Pixabay

Prema njegovim rečima brest i topola biće zasađene na saniranim divljim deponijama.

„Nažalost, zbog nesavesnog ponašanja pojedinih građana one se ponovo stvaraju. Nadamo se da ćemo ozelenjavanjem tih lokacija sprečiti ponovno nastajanje tih deponija“, naglasio je Radišić.

Naveo je i da su sadnice bagrema obezbeđene ne samo radi pošumljavanja, već i na zahtev pčelara.

U planu je da se krene sa sadnjom ove nedelje, a nju će obaviti članovi lovačkih udruženja, dobrovoljnih vatrogasnih društava, mesnih zajednica i JKP “Čistoća i zelenilo”.

„Svi zajedno ćemo se truditi da zasadimo ove sadnice, a isto tako da ih kasnije održavamo i zalivamo, u čemu će nam najviše pomoći dobrovoljna vatrogasna društva“, rekao je Radišić  i pozvao građane i organizacije da se pridruže akciji ozelenjavanja.

Podsetio je i na to da je pošumljenost Zrenjanina svega dva odsto.

IZVORbolja zemlja/Grad Zrenjanin
Prethodni tekstKako pravilno hraniti krave u zimskom periodu
Sledeći tekstStara planina – izrada hleba sačuvana od zaborava (FOTO)