Naslovna Poljoprivreda Akcija „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“ sada uz podršku NIS-a

Akcija „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“ sada uz podršku NIS-a

172
0

Kompanija NIS podržala je realizaciju akcije „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“ zarad obnove Limanskog parka nakon letošnjih oluja. Podsećamo da su dva snažna nevremena u julu zadesila našu zemlju i prouzrokovala značajne štete, posebno u regionu Vojvodine i gradu Novom Sadu. Limanski park, jedan od najlepših parkova u centru Vojvodine, pretrpeo je gubitak i oštećenje mnogih stabala. U podršci obnovi i ozelenjavanju ovog parka, kompanija NIS donirala je 5 miliona dinara, što će omogućiti sadnju 145 novih sadnica.

Izvor: https://novisad.rs/

Značaj akcije „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, i članica Gradskog veća, Mira Radenović Bojić, prisustvovali su akciji. Sa njima je na licu mesta bio i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS. Organizatori akcije, poput Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Javnog-komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo“ i Udruženja „Zelena stolica“, takođe su bili prisutni, zajedno sa predstavnicima i volonterima drugih kompanija koje su podržale projekat.

„U okviru rekonstrukcije i saniranja Limanskog parka koji se prostire na površini od skoro 13 hektara, u narednim danima će biti posađeno 145 sadnica, što nije konačan broj, s obzirom na to da se sadnja nastavlja,“ rekao je prvi čovek Novog Sada. „Za sanaciju Limanskog parka izdvojena su sredstva od oko 16 miliona dinara. Od toga su kompanije donirale oko 10 miliona dinara, a Grad Novi Sad oko šest miliona dinara.“

Izvor: https://novisad.rs/

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, izrazio je zahvalnost gradu za priliku da kompanija NIS doprinese uređenju Novog Sada. „Grad Novi Sad uvek može da računa na NIS, s obzirom da smo svesni koja je naša uloga kao velike kompanije u obezbeđivanju finansijske stabilnosti. Ali i energetske bezbednosti. Druga stvar koju bih želeo da istaknem jeste očuvanje životne sredine i ekologije koje je u fokusu delatnosti naše kompanije,“ apostrofirao je Smirnov.

U Limanskom parku, uz volontere kompanije NIS i druge kompanije, posađena su stabla uz stručnu pomoć JKP „Gradsko zelenilo“. Učešće volontera doprineće revitalizaciji ovog parka u Novom Sadu.

Izvor: Politika