Naslovna Poljoprivreda Beskamatni krediti: Poljoprivrednicima u Srbobranu do 500.000 dinara

Beskamatni krediti: Poljoprivrednicima u Srbobranu do 500.000 dinara

549
0

Poljoprivrednicima u opštini Srbobran obezbeđeni su beskamatni krediti za unapređenje delatnosti, pojedinačno do 500.000 dinara.

Bioenergana u Srbiji: Iz kravlje balege struja za 1000 domaćinstava

Kako pišu Novosti, lokalna samouprava je izdvojila milion dinara za obradu kreditnih zahteva, na osnovu čega će Direktna banka odobriti oko 17,5 miliona dinara za podršku registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

Poziv paorima da konkurišu za kredite upućen je ovih dana sa sastanka predstavnika banke sa predsednikom opštine Srbobran Radivojem Debeljačkim i njegovim saradnicima.

– Za ove kredite poljoprivrednici nemaju nikakvih izdataka. Nema kamate, čak ni zahtevne papirologije. Opština snosi sve bankovne troškove. Sve što poljoprivrednici treba da učine jeste da dođu u Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj (KLER), gde će za njih biti urađeno sve što je potrebno – rekao je Debeljački.

Oni su dvoje mladih i zaljubljenih ljudi: Napravili su najlepši malinjak u Srbiji

Nataša Zekić iz KLER-a potvrđuje da su poljoprivrednici već počeli da se javljaju za dobijanje kredita.

– Opština plaća banci obradu kreditnog zahteva u visini od 5,7 odsto ili 28.500 dinara ako je iznos kredita 500.000. Poljoprivrednici mogu da uzimaju kredite u rasponu od 100.000 do 500.000 dinara. Banka procenjuje njihovu kreditnu sposobnost – predočila je Zekićeva.