Naslovna Poljoprivreda Cvetanović: dupliramo subvencije leskovačkim poljoprivrednicima sledeće godine!

Cvetanović: dupliramo subvencije leskovačkim poljoprivrednicima sledeće godine!

101
0

Predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović prokomentarisao je podelu poljoprivrednih subvencija u selima na teritoriji Leskovca u proteklih nekoliko dana. U utorak, 28. novembra,  su voćari, povrtari, stočari, ratari, pčelari i vinogradari iz sela oko Leskovca primili poljoprivredne subvencije od strane gradske uprave. Sama podela je obavljena u hali „Partizan“. Ukupno 354 poljoprivrednika potpisala su ugovore vredne 18,8 miliona dinara. Tokom ove godine, 831 poljoprivrednik je dobio subvencije u ukupnom iznosu od 47 miliona dinara.

Novac je dodeljen gazdinstvima u Vučju, Grdelici, Pečenjevcu, Manojlovcu i Brestovcu. „Razumemo da je poljoprivreda posao bez odmora, vikenda sa angažovanjem 24 sata dnevno, 365 dana u godini. U danima iza nas obišli smo gazdinstva porodice Cekić u Palikući, Stefanović u Strojkovcu, Cekić u Živkovu, Savić u Maloj Biljanici, Zekić u Vinarcu i Ilić u Gornjem Sinkovcu,“ izjavio je tim povodom predsednik Privremenog organa Leskovca.

Izvor: JugMedia

Takođe je istakao vremenski period od 2012. godine, navodeći da je u tom razdoblju 9.558 poljoprivrednih proizvođača primilo subvencije u vrednosti od 370 miliona dinara. Tom prilikom je najavio plan povećanja subvencija za sledeću godinu, što će iznositi 100 posto, odnosno 101 milion dinara.

Cvetković o subvencijama i agraru

Predsednik Privremenog organa je izjavio da poljoprivredni proizvođači treba da redovno prate konkurse, kako bi se prijavili na vreme, kao i da iskoriste sredstva koja su namenjena upravo njima.

Foto: freepik/freepik

Cvetanović je izrazio zahvalnost nosiocima poljoprivredne zadruge „Lokošnički kozji rog“ jer su prvi put, uz podršku grada i subvencije, pokrenuli inicijativu za zaštitu geografskog porekla lokošničke paprike, poznate kao „crveno zlato“.

U ime korisnika poljoprivrednih subvencija, obratila se poljoprivrednica Ivana Stojković iz Grajevca. Ova uspešna žena se posvetila uzgoju povrća na otvorenom i zatvorenom prostoru. U svom lokalnom području uzgaja papriku, paradajz i kupus. Inače, dobijena podsticajna sredstva planira optimalno iskoristiti kako bi unapredila poljoprivrednu proizvodnju na svom gazdinstvu.

„U ime svih poljoprivrednih proizvođača iz Leskovca i okoline, koji su konkurisali za sva podsticajna sredstva, zahvaljujem se Goranu Cvetanoviću. Kao i svim upošljenicima Fonda za razvoj poljoprivrede grada Leskovca,“ naglasila je Stojković.

Izvor: JugMedia