Naslovna Vinogradarstvo i proizvodnja vina „Grand Tasting“ sutra u Beogradu – spremite nepce!

„Grand Tasting“ sutra u Beogradu – spremite nepce!

820
0

Vinoljupci! Fizički i mentalno se pripremite, jer vas u subotu, preciznije sutra, očekuje proba vina, jedan tejsting – „Grand Tasting“!

OK, o čemu je reč? Hajmo detaljnije. Vinski salon „Grand Tasting“ će se održati 24. februara u Beogradu, na kojem će biti predstavljeno 50 vrhunskih vinarija iz regiona, od kojih je 14 iz Srbije. Pored domaćih vinarija, na salonu će biti prisutne i vinarije iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije, kako su najavili organizatori.

Foto: Freepik/v.ivash

Profesionalni program će se održati od 13 do 15 časova, dok će široka publika moći da uživa u vinskoj ponudi od 15 do 21 čas. Ulaznice za vinski salon mogu se nabaviti po ceni od 3.500 dinara u pretprodaji putem Tickets.rs, dok će na ulazu biti 5.000 dinara.

Na „Grand Tastingu“ će biti predstavljena i serija vina posvećenih muzičaru Vladi Divljanu iz istarske vinarije „Matošević“. Pored toga, posetioci će imati priliku da uživaju u suhomesnatim proizvodima, sirevima i maslinovom ulju u posebnoj sali. Novina na ovogodišnjem „Grand Tastingu“ je VIP Lounge Rubin, gde će pored arhivskih vina biti dostupni i čuveni konjaci.

Izvor: Rubin

„Grand Tasting“, grandiozno putem vina

Kako je objavljeno, vinarije iz Srbije koje će se predstaviti na vinskom salonu su Podrum Radovanović, Matalj, Kovačević, Erdevik, Deurić, Milijan Jelić, Temet, Vinarija Zvonko Bogdan, Vino Budimir, Cilić gazdinstvo, Jović, Chichateau, Bikicki, a takođe i vinarija Lakićević sa Kosova.

Iz Hrvatske će biti prisutne vinarije Enjingi, Krauthaker, Coronica, Krajančić, Benvenuti, Bire, DeGrassi, Tomaz, Grgić, Zure, Rizman, Antunović, Braća Plančić, Ipša, Meneghetti i druge, dok će Sloveniju predstavljati vinarije Ščurek, Marijan Smičič, M-enostavno dobra vina, Gjerkeš, Penine Istenič, Sanctum, Klet De Baguer.

Foto: Youtube/Printscreen

Regionalnu vinsku scenu će upotpuniti i makedonske vinarije Chateau Kamnik, Tikveš i Bovin. Prisustvovaće i crnogorski gigant Plantaže. Pritom će BiH biti zastupljena od strane vinarija Vukoje, Škegro, Milas, Podrumi manastira Tvrdoš, Vinogradi Nuić i Jungić.

„Donosimo novu berbu kabernea Kremen Kamen, novu berbu teroar vina Zemna, novi Bukovski Cuvee. Ali i Kremen magnum iz 2019. godine. Takođe, ekskluzivno će moći da se probaju i pojedina vina iz arhive. Da vidimo zajedno s publikom kako su se razvila. Tu pre svega mislim na nekoliko poslednjih boca perjanice naše kuće Kremen Kamen 2017.“ Ovo je izjavio za Vino.rs na temu sajma Nikola Mladenović Matalj, vlasnik vinarije nazvane po njegovom prezimenu.

Izvori: AgroTV, Vino.rs