Naslovna Poljoprivreda Mehanizacija Izmenjen pravilnik za nabavku novih traktora

Izmenjen pravilnik za nabavku novih traktora

Novi traktori proizvedeni su u Srbiji ili su to modeli koje dobavljač uvozi u rastavljenom stanju i zatim ih sklapa na proizvodnim linijama u našoj zemlji.

1166
0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je pravilnik o izmenama pravilnika o podsticajima za nabavku novog traktora. U izmenjenom pravilniku jasno su definisani pojmovi proizvođač i dobavljač. 

Tako se navodi da je proizvođač pravno lice koje proizvodi traktor u Republici Srbiji ili koje traktor uvozi u rastavljenom stanju i sklapa na svojim proizvodnim linijama kod nas. Dok je dobavljač pravno lice ili preduzetnik koje ima svojstvo trgovca u skladu sa zakonom kojim se uređuje trgovina i koje podnosiocu zahteva izdaje račun za nabavku.

U pravilniku se navodi i to da proizvođač i podnosilac zahteva ne mogu da predstavljaju povezana lica.

Podsetimo, podsticaj se ostvaruje na osnovu prihvatljivih troškova investicije za nabavku novog traktora snage motora do 60 kilovata (kW), sa standardnim delovima, uređajima i opremom uključujući pripadajuću traktorsku kabinu, koji se prvi put upotrebljava za izvođenje poljoprivrednih radova u primarnoj biljnoj i stočarskoj proizvodnji.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari je 800.000 dinara, a konkurs je otvoren do kraja maja.

Više o izmenjenom pravilniku pogledajte ovde.