Naslovna Poljoprivreda Kamioni koji prevoze voće sad bez prednosti međugraničnog prelaska?

Kamioni koji prevoze voće sad bez prednosti međugraničnog prelaska?

87
0

Teretnjaci koji prevoze voće, povrće i meso za izvoz od polovine ovog meseca više nemaju prednost u odnosu na druge kamione koji čekaju u redovima za prelaz na tri granična prelaza u Srbiji.

Izvor: Shutterstock/Aleksandar Malivuk

Prema zvaničnom dokumentu objavljenom od strane Uprave carine, prioritetni prelaz na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Vatin za teretnjake i hladnjače koji prevoze osetljivu robu, stupio je na snagu u julu 2020. Međutim, nakon gotovo četiri godine, ova mera je ukinuta počevši od 12. aprila. Uprava carine je objavila da je poslovna zajednica uputila molbu za ukidanje ovog akta, „pretežno zbog bezbednosnih razloga na graničnim prelazima“.

Šta će ovo značiti za voće i prevoznike istog?

Profesor Zoran Keserović, istaknuti domaći stručnjak za voćarstvo, izrazio je zabrinutost zbog potencijalno otežavajućeg uticaja ove odluke na izvoz voća, naročito onog koje je lako kvarljivo, uključujući i jabuke koje su poslednjih vremena manje tražene zbog poremećaja na tržištu.

Foto: Pixabay

Prema Keserovićevom objašnjenju, kamioni hladnjače su dosad imali prioritet. Ali ovakva odluka, iako nije uredba vlade, mogla bi imati dugoročne posledice. A to su već istakli i izvoznici. „Zamislite sada da jabuke, maline, borovnice ili jagode, a posebno jagode stoje tri dana u hladnjačama na graničnim prelazima. Tu će trpeti i izvoznici i proizvođači jer kada roba stigne do kupca on može da odbije isporuku ako nije zadovoljavajućeg kvaliteta“, naglasio je Keserović.

Kako je dalje pojasnio, ne zna šta tačno može značiti obrazloženje „iz bezbednosnih razloga”. Ali pretpostavlja da su neki prevoznici možda zloupotrebljavali odluku koja je bila na snazi. „Mada, kontrolom lako može da se utvrdi šta je u kamionu i šta je u hladnjači“, dodao je Keserović.

Photo by Kyle Mackie on Unsplash

Troškovi mogu porasti

Kao osoba dobro upućena u situaciju na izvoznom tržištu voća, Keserović je izjavio da su nove okolnosti mogle uzrokovati povećanje troškova za prevoznike, ali da imaju uticaj na sve aktere u lancu. Pritom je apostrofirao da, pored povećanja troškova, smanjenje količine voća koje se izvozi kada kamion čeka. To dovodi do veće potrošnje goriva jer hladnjača mora stalno da radi kako bi se voće očuvalo. Uvek postoji rizik da hladnjača neće raditi neprekidno, što može umanjiti kvalitet proizvoda.

On je takođe dodao da je dodatni problem što u ovakvoj situaciji nije moguće tačno predvideti kada će hladnjača stići na odredište. To dodatno frustrira kupce ako na policama nedostaje robe u ugovoreno vreme.

Izvor: Politika