Naslovna Poljoprivreda Legle prve pare! Isplata subvencija već počela

Legle prve pare! Isplata subvencija već počela

2458
0

Isplata subvencija po hektaru je počela 24. aprila, a javni poziv će biti otvoren sve do 31. maja. U Ministarstvu poljoprivrede navode da do sada nije bio slučaj da u roku od tri nedelje od prijave, poljoprivrednici dobiju i sredstva.

Kako bi što veći broj poljoprivrednika mogao da dobije ovu vrstu podsticaja kao što je isplata subvencija po hektaru, ove godine pomeren je datum preseka stanja registrovanih gazdinstava i produžen sve do kraja trajanja javnog poziva. Ranije je bilo propisano da mogu da konkurišu poljoprivredna gazdinstva koja su bila registrovana do septembra prethodne godine. Ministarka Jelena Tanasković je u skupštini Srbije rekla da je preko e-Agrara do sada prijavilo preko 136.000  gazdinstava koja su aplicirala za subvenciju.

Stiže ubrzo isplata subvencija za mleko

Ministarka je najavila da će subvencija za mleko za prvi kvartal biti isplaćena najkasnije za mesaec dana. Ona je navela da je za meru koja se tiče mleka podnet 1.081 zahtev, od čega 138 mlekara i 943 poljoprivredna gazdinstava.

„Ovo je jako značajno zato što je to takoreći duplo više nego što su se prijavljivali u 2022. godini kada je reč o samostalnim poljoprivrednicima i veoma značajno zbog rada e-Agrara i novog sistema”, istakla je Tanasković.

Uvođenje novog sistema preko e-Agrara poljoprivrednici će dobiti priliku da se informišu o novim tehnologijama i inovacijama u poljoprivrednoj proizvodnji, što će im pomoći da poboljšaju svoje poslovanje i povećaju produktivnost. Ova inicijativa predstavlja značajan korak ka modernizaciji poljoprivrede u našoj zemlji, te će osigurati održiv i konkurentan sektor poljoprivrede u budućnosti.

Pročitajte još i http://www.minpolj.gov.rs/prijavljivanje-za-subvencije-za-krave-za-uzgoj-teladi-za-tov-od-10-aprila/?script=lat