Naslovna Moderni agrar i savremena tehnologija „Lokalac“: aplikacija za moderni agrar – i modernog korisnika

„Lokalac“: aplikacija za moderni agrar – i modernog korisnika

67
0

U Sremskoj Mitrovici prikazana je nova aplikacija „Lokalac“ čiji je cilj da povеžе poljoprivrеdnе proizvođačе sa kupcima. Kreator aplikacije, sremskomitrovačka firma „Lokalac“, je potpisala protokol po kome se uspostavlja saradnja sa Agrobiznis inkubatorom. Potpisivanju istog su prisustvovali Potprеdsеdnik Pokrajinskе vladе Branko  Ćurčić i gradonačеlnica Srеmskе Mitrovicе Svеtlana Milovanović.

Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade je objavio da su direktor Agrobiznis inkubatora, Radosav Panić, i direktor „Lokalca“, Siniša Adamović, potpisali protokol u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici.

Izvor: Lokalac – zvanična Fejsbuk stranica

Cilj je omogućiti članovima Agrobiznis inkubatora, malim poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije Srema, da unaprede svoje poslovanje putem planiranja proizvodnje i prodaje domaćih proizvoda putem interneta.

Ova mobilna aplikacija pruža prodavcima jednostavan način za promociju njihovih proizvoda i informacija o njihovoj proizvodnji, dok kupcima omogućava pristup kvalitetnim lokalnim proizvodima uz uštedu vremena.

Izvor: Lokalac – zvanična Fejsbuk stranica

Misli kao globalac, deluj kao lokalac

Branko Ćurčić, potpredsednik Pokrajinske vlade, istakao je da je Pokrajinska vlada, zajedno sa Gradom Sremska Mitrovica, Novosadskim Poljoprivrednim fakultetom i Poljoprivrednom stručnom službom Sremske Mitrovice, jedan od osnivača Agrobiznis inkubatora. To je mesto gde mali i mikro proizvođači mogu dobiti podršku u plasiranju svojih proizvoda i pristupu potrošačima.

Dodao je da je danas članovima Agrobiznis inkubatora pružena dodatna mogućnost za unapređenje poslovanja putem olakšane prodaje i promocije proizvoda. Korišćenjem platforme „Lokalac“, proizvođači će moći direktno komunicirati sa potrošačima radi lakšeg dolaska do kupaca, dok će kupci brže dolaziti do kvalitetnih lokalnih proizvoda.

Izvor: Lokalac – zvanična Fejsbuk stranica

Ćurčić je naglasio da će Pokrajinska vlada nastaviti pružati punu podršku poljoprivrednim proizvođačima zajedno sa osnivačima Agrobiznis inkubatora, stvarajući još bolje mogućnosti za sve zainteresovane članove.

Siniša Adamović, direktor „Lokalca“, izrazio je uverenje da će ova saradnja omogućiti proizvođačima da olakšaju direktnu digitalnu komercijalizaciju. Platforma „Lokalac“ rešava nekoliko važnih problema, uključujući komunikaciju sa klijentima, marketing, prodaju, kao i koordinaciju isporuke proizvoda.

Izvor: Lokalac – zvanična Fejsbuk stranica

Potpredsednik Ćurčić i gradonačelnica Milovanović održali su danas sastanak sa članovima Agrobiznis inkubatora. Tu su razgovarali o planovima za organizovanje sajma rakije i dalju saradnju sa Novosadskim noćnim bazarem. Takođe su predstavljeni ciljevi istraživanja o potrošačima i proizvođačima koje sprovodi Novosadski Poljoprivredni fakultet. Pomenuto istraživanje treba da pomogne u pronalaženju novih tržišta i povećanju obima proizvodnje.

Izvor: Dnevnik