Naslovna Poljoprivreda Stočarstvo i pčelarstvo Neverovatno: Prodao japansko goveče za 50.000 evra!

Neverovatno: Prodao japansko goveče za 50.000 evra!

Početna ponuda bila je nešto manje od 10.000 evra, ali na aukciji je ona rasla do neverovatnih 50.000 evra za koliko ga je izlicitirao kupac iz Severne Rajne - Vestfalije.

517
0
Foto: Pixabay

Mihael Lušen prodao je svoje četrnaestomesečno goveče rase Vagi, za neverovatnih 50.000 evra. On, zajedno sa svojim ocem uzgaja ovu rasu goveda na farmi, a reč je zapravo o skupocenom govečetu japanskog porekla.

Početna ponuda bila je nešto manje od 10.000 evra, ali na aukciji je ona rasla do neverovatnih 50.000 evra za koliko ga je izlicitirao kupac iz Severne Rajne – Vestfalije.

„Prošle godine smo na aukciji prodali njegovu sestru, junicu Pačiko po visokoj ceni. Slično smo očekivali i za Pajoko“, kaže Lušen i dodaje da je tada za nju jedan uzgajivač ponudio više 40.000 evra.

Mnogima nije jasno zašto se ova govedina prodaje za tako visoku cenu? Uzgoj rase Vagi ima tri karakteristike: odlična veličina goveda, mramorast izgled mesa, ali i visok prinos mleka.

Mihael inače zajedno sa porodicom ovu rasu odgaja od 2012. godine, a započeli su sa samo šest životinja. Kako kaže važno je da imaju dovoljno fizičke aktivnosti radi dobrog mesa, a često im se pušta i muzika za opuštanje, piše agrarheute.