Naslovna Mehanizacija Novosadski sajam: Mehanizacija dominirala!

Novosadski sajam: Mehanizacija dominirala!

80
0

Najveći broj posetilaca Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu privukla je, bez premca, agrarna mehanizacija. Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na Novosadskom sajmu, najavljeno je da će i ove godine najveći broj izlagača poljoprivredne mehanizacije biti predstavljen u okviru Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije.

Izvor: Novosadski sajam

U okviru Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, koje ima 18 članica, distributera i proizvođača, sarađuje se s približno 400 dobavljača iz različitih delova sveta.

„Ove godine na Samu će biti prisutno 17 naših članica koje će predstaviti brojne novitete. Posetioci će moći da vide bogat program pogonskih i priključnih mašina. Između ostalog biće izloženi traktori na električni i pogon hidrogenom. Posetioci će moći da vide i bogatu ponudu mašina namenjenih preciznoj poljoprivredi“, istakla je Marija Antanasković, generalna sekretarka Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije.

Izvor: Novosadski sajam

Mehanizacija uvek važna

KITE DOO, kao dugogodišnji sponzor Poljoprivrednog sajma, nastavlja tradiciju podržavanja, a ove godine će najpovlašćeniji posetilac s kupljenom ulaznicom dobiti traktor John Deere 5045D, izjavio je Vladimir Labus, direktor prodaje u kompaniji. Naglasio je da će se njihova sajamska ponuda fokusirati na mašine koje obezbeđuju efikasnu uštedu troškova uz održavanje ili čak povećanje prinosa.

Takođe, kompanija MBV najavljuje bogat asortiman priključnih mašina na površini od 1.000 kvadratnih metara, prema rečima direktora Blagoja Milinkovića. Agrotech će predstaviti više od stotinu traktora i priključnih mašina, a Dejan Zorić, direktor prodaje u ovoj kompaniji, ističe da će se fokus njihovog sajamskog nastupa usmeriti na promociju IPARD programa kao načina da poljoprivrednici uz relativno mala ulaganja dođu do neophodne opreme.

Izvor: Novosadski sajam

Svi na Sajam!

Nikola Lovrić, generalni direktor Novosadskog sajma, takođe se obratio medijima. Naglasio je da će izložba poljoprivredne mehanizacije, koja će zauzeti 18.000 kvadratnih metara, biti ključni segment Poljoprivrednog sajma. Posetioci će imati priliku da vide najnovija svetska dostignuća u ovoj oblasti. Pored toga, najavio je obiman program i u ostalim delovima Sajma, posebno u oblasti stočarstva i događanjima u Kongresnom centru.

Cena ulaznice za pojedinačne posete će biti 800 dinara, za grupne posete 600 dinara po osobi. Đaci i penzioneri će plaćati 400 dinara.

Izvor: Poljoprivrednik