Naslovna Poljoprivreda Stočarstvo i pčelarstvo Odobren podsticaj za pčelare: 800 dinara po košnici

Odobren podsticaj za pčelare: 800 dinara po košnici

Uprkos vanrednom stanju, podsticaji države za različite poljoprivredne aktivnosti, idu po planu, pa je tako podnošenje prijava za ostavrivanje prava na državnu dotaciju pčelarima, počelo 15 aprila.

418
0

Piše: Redakcija BZ
#odgovornonovinarstvo

Ovu vest objavila je Uprava za agrarna plaćanja, gde stoji da prijavu mogu podneti pravno lice, preduzetnik ili fizičko lice, koje je nosilac porodičnog poljoprivredng gazdinstva. Uslov je da pravno, fizičko lice ili preduzetbnik ispunjava uslove koji su propisani zakonom kojim se uređuju podsticajiu poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Pravilnike i Uredbe u okviru podsticaja možete pročitati na sajtu UAP-a.

Ovaj podsticaj odnosi se na pčelare i određen je po košnici pčela: za najmanje 20, a najviše 1.000 košnica pčela, a podsticaji se ostvaruju u iznosu od 800 dinara po košnici.

Foto: Pixabay

U daljem objašnjenju stoji da pčelari koji imaju manje od 20 košnica, ne ispunjavaju uslov za prijavu, dok će se oni sa preko 1000 košnica računati kao da imaju hiljadu i oni ispunjavaju uslov da se prijave za podsticaj. 

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela može se podneti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, na adresu Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Pčelarima je omogućeno da prijavu pošalju elektronskim putem, a pristup portalu za podnošenje elektronskog zahteva nalazi se na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.