Naslovna Poljoprivreda Otvoren Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma

Otvoren Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma

104
0

Dana 23. novembra 2023. godine zvanično je otvoren 14. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, koji se na Šumadija sajmu održava do subote 25. novembra 2023.godine. Organizatori manifestacije su Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija Kragujevac, a pokrovitelji Ministarstvo turizma i omladine i Grad Kragujevac.

Izvor: Šumadija Sajam zvanični sajt

Nemanja Radović, pomoćnik ministra u Ministarstvu turizma i omladine, zvanično je otvorio ovogodišnji Sajam turizma i seoskog turizma u prisustvu organizatora, direktora Šumadija sajma Aleksandra Štajna i direktora GTO „Kragujevac“ Bojana Pavlovića. Svečano otvaranje obogatio je Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“, doprinoseći prijatnoj atmosferi za posetioce.

Na sajmu učestvuje preko 100 izlagača iz cele Srbije, uključujući lokalne Turističke organizacije iz zemalja regiona. Posetioci će moći da biraju iz bogate ponude turističkih destinacija i aranžmana za narednu sezonu, dok će tokom sva tri sajamska dana biti održan izložbeno-edukativni program. Sajam zimnice takođe je deo manifestacije, a drugog dana planirana je „Šumadijska čajanka“, takmičenje u pripremanju kuvane rakije. Radno vreme Sajma je od 10:00 do 18:00 časova, subotom do 15:00 časova, uz cenu ulaznice od 100 dinara.

Izvor: Šumadija Sajam zvanični sajt

Sajam okuplja najbolje iz urbane i ruralne Srbije

Bojan Pavlović je izdvojio par trenutaka za medije da prokomentariše ovogodišnji događaj. „Tradicionalno se u Kragujevcu prvo predstavljaju naše turističke organizacije, lokalne i nacionalne. Ali naravno tu ima i naših kolega iz regiona – Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, a ove godine i iz Mađarske. Tako da će pre svega svi posetioci moći da se upoznaju sa tim šta to Balkan nudi,“ naglasio je Pavlović.

U nastavku izjave, apostrofirao je šta sve čeka goste ovogodišnjeg Sajma. „Dakle tradicija, kultura, gastronomija, različite autentične manifestacije koje se organizuju u različitim lokalnim sredinama. Naravno, na našem sajmu uvek postoji bogat prateći program. Osim izlagačkog, nudimo i program edukativnog i kulturno-umetničkog karaktera. Različite promocije manifestacija, destinacija. Tradicionalni sajam zimnice koji uvek oplemeni ovde prostor hale Šumadija Sajma. Tradicionalna Šumadijska čajanka takođe – mnogo toga što će posetiocima stvoriti pravi ugođaj,“ izjavio je Pavlović.

Izvor: Šumadija Sajam, B92