Naslovna Poljoprivreda Petrovac na Mlavi: nema žrtava nakon poplava, šteta se još procenjuje

Petrovac na Mlavi: nema žrtava nakon poplava, šteta se još procenjuje

232
0

Prema najnovijim izjavama iz opštine Petrovac na Mlavi, još uvek se procenjuje šteta nakon skorašnjih poplava uzrokovanim padavinama. Nadležni organi naglašavaju da nije bilo ljudskih žrtava.

Petrovac posle poplave

Podsetićemo da je pre dva dana zbog izliva reka nakon obimnih padavina u opštinama Malo Crniće i Petrovac na Mlavi proglašena vanredna situacija. Šefica Kabineta predsedika opštine Petrovac na Mlavi Hristina Đorđević je prokomentarisala situaciju u današnjoj izjavi za Tanjug.

YouTube Screenshot
Izvor: RTV Mlava

„Moram da napomenem da smo mi od juče na terenu zajedno sa Štabom za vanredne situacije i da nam se građani javljaju od jutros i da još uvek radimo na proceni štete. Komisija za procenu štete je upravo sada na terenu i vrši popis pričinjene štete,“ istakla je Đorđević.

Prema postojećim informacija, navodi šefica Kabineta predsednika opštine, najveća šteta napravljena na atarskim putevima. Prema ranim procenama, više od 120 domaćinstava je pretrpelo neku vrstu štete zbog recentne poplave. „Narednih dana komisija će biti na terenu i imaćemo za par dana potpunu sliku kolika je zapravo šteta pričinjena,“ istakla je, uz komentar da je na nekim delovima opštine već juče krenula sanacija. „S obzirom da smo mi opština koja spada u nerazvijenije opštine nama će zaista biti neophodna pomoć države da saniramo sve posledice ovog nevremena i da ljudima omogućimo da normalno funkcionišu.“

Izvor: Pixabay

Plavljenje česta pojava u opštini

Đorđević je u nastavku izjave podsetila prisutne na poplave koje su zadesile opštinu 2018. godine. „Tada smo uz brzu reakciju i pomoć države u rekordnom roku sanirali posledice nevremena,“ dodala je. „Ali isto tako i nakon tih poplava uz pomoć države rađeno je i na prevenciji. Međutim sada su u pitanju bujični vodotokovi od kojih je gotovo nemoguće zaštititi se.“

Tokom obimnih padavina na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi, najveći intenzitet je bio tokom jučerašnjeg dana između 5 i 7 časova ujutru. Tada je palo oko 120 litara kiše po metru kvadratnom. Petrovac na Mlavi je, uz Malo Crniće, najskorija od opština gde je vanredna situacija proglašena zbog olujnog vremena koje prati Srbiju još od početka avgusta.

Izvor: Vojvodina uživo

Pogledajte i: Proglašena vanredna situacija u dve opštine zbog poplava

Prethodni tekstAfrička kuga svinja još nezabeležena u Vršcu, oprez visok
Sledeći tekstOtvoreni „Dani šljive“ u Blacu