Naslovna Poljoprivreda Stočarstvo i pčelarstvo Počinje prijava za prodaju meda preko pogona “Naš med”

Počinje prijava za prodaju meda preko pogona “Naš med”

Pčelari do 10. avgusta mogu da prijave koje količine meda žele da prodaju preko pogona u Rači.

499
0
Foto:Pixabay

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) poziva sve pčelare koji imaju i žele da prodaju med preko pogona “Naš med” u Rači, da preko svog udruženja prijave tačne količine.

Kako se navodi u saopštenju saveza, rukovodstvo je svesno da je prošla godina bila loša, a ova ispodprosečna, i zna da su pčelari jedva dočekali neke količine meda kako bi ih prodali i došli do živog novca, bez obzira na niže ponuđene cene na tržištu od realnih. Samim tim, svesni smo da su značajne količine meda od ove sezone već prodate. 

Kako navode, svesni su i toga da mnogi pčelari čekaju sa prodajom jer znaju da će preko pogona ostvariti najveće povoljnosti pri prodaji meda, kako kroz najbolju moguću cenu, tako i kroz apsolutnu sigurnost plaćanja. Zato je potrebno da pčelari preko svog udruženja prijave tačne količine meda na koje pogon „Naš med“ može sigurno da računa narednih meseci, počev od avgusta ove godine.

Prilikom prijave neophodno je dostaviti sledeće podatke: Ime i prezime pčelara (član SPOS-a), adresa lokacije meda, mobilni i fiksni telefon, mejl adresa, vrsta i količina meda koja se nudi (minimum 300 kg) sa navođenjem godine vrcanja meda (ako imate pravi livadski med sa planina, to naznačite kao posebnu vrstu meda, van cvetnog meda).

Kontakt osoba za celu ovu proceduru je komercijalista pogona “Naš med“ Ivan Ivić, 064/65-77-833, nasmed.prodaja@gmail.com.

Pogon za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a “Naš med“ doo svečano je otvoren 17. juna 2020. godine i u toku je probni rad, a sa plasmanom meda na veliko (u buradima) trebalo bi da krene od avgusta 2020. godine