Naslovna Poljoprivreda Mehanizacija Poljoprivredni fakultet i „Al Dahra“: prijave za agrobiznis školu

Poljoprivredni fakultet i „Al Dahra“: prijave za agrobiznis školu

75
0

Poljoprivredni fakultet u Beogradu pozvao je studente završnih godina i master studija da se prijave za agrobiznis školu koju je pokrenula kompanija „Al Dahra Srbija“. Prijave će trajati do 15. septembra, a studenti koji se prijave će moći da usavrše znanja iz svoje oblasti i postanu eksperti.

Cilj „Al Dahrine“ agrobiznis škole, kako se navodi na sajtu Fakulteta, jeste da unapredi i dodatno razvije veštine polaznika i pripremi za buduće poslovne izazove. Kroz program škole, studenti će moći da se unaprede i stimulišu da započnu uspešnu karijeru u međunarodnoj korporaciji specijalizovanoj za agrobiznis i inovativna prehrambena rešenja.

pesticid
Image by aleksandarlittlewolf on Freepik

Program škole se zvanično završava 31. oktobra naredne godine. Tokom ovog perioda, polaznici će moći da unaprede svoja znanja slušajući renomirane eksperte iz različitih oblasti. Studenti sa najboljim uspehom će dobiti mogućnost zaposlenja u kompaniji „Al Dahra Srbija“ kao i dodatnog profesionalnog usavršavanja u inostranstvu.

Učesnike će odabrati stručna komisija koju će sačinjavati predstavnici Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i kompanije „Al Dahra Srbija“. Odabir će se obaviti a na osnovu rezultata prethodne procene i celokupnog učinka kandidata izraženog kroz prosek tokom studija. U obzir će biti uzete i stečene veštine i sva učešća u nastavnim i vannastavnim aktivnostima tokom školovanja. Alat za procenu profesionalnih interesovanja i radnih vrednosti će se takođe primenjivati. Nakon toga sleduje intervju „jedan-na-jedan“ sa svim individualnim kandidatima.

Preuzeto sa sajta www.agrosava.com

„Al Dahra“ u znaku agrarnog napretka

Program „Al Dahrine“ agrobiznis škole koncipiran tako da polaznici prvih pet meseci prolaze teorijski deo. Tokom ovog perioda aktivno će usavršavati razne „meke“ veštine (liderstvo, komunikacija, kritičko razmišljanje). Baviće se i modulima za savladavanje praktičnih znanja organizacije rada (upravljanje resursima, prodaja, nabavka, finansije i drugo).

U martu 2024. po završetku teorijskog dela, počeće plaćena praksa u „Al Dahri“. Na dotično praksi će se polaznici uz podršku mentora bliže upoznati sa specifičnostima različitih poljoprivrednih operacija i poslovnih procesa na terenu.

Sa matičnom firmom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kompanija „Al Dahra“ kupila je u oktobru 2018. godine imovinu PKB korporacije iz Beograda za oko 121 milion evra.

Izvor: AgroTV

Pogledajte i: „Al Dahra“ pokreće program obrazovanja mladih poljoprivrednika

Prethodni tekst30. Međunarodni sajam pčelarstva održan u Somboru
Sledeći tekstPopravlja se 200ha kiselog zemljišta