Naslovna Vesti Posađene novogodišnje jelke sa busenom

Posađene novogodišnje jelke sa busenom

Jelke sa busenom koje su kupljene za novogodišnje praznike vraćene su u prirodu.

510
0
Foto: JKP "Zelenilo - Beograd"

Novogodišnje jelke sa busenom koje su građani posle praznika odneli u rasadnike JKP “Zelenilo – Beograd” posađene su na uglu ulica Marka Čelebenovića i Norveške u naselju Bežanijska kosa. Radnicima ovog preduzeća u sadnji su pomogla deca iz predškolske ustanove “11. April” i lekari iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

“ Za sve one koji su kupili jelke sa busenom, a nisu imali gde da ih zasade posle praznika, “Zelenilo” je omogućilo da jelke donesu u naše rasadnike, kako bih ih zasadili na površinama gde je planirana sadnja” kažu iz preduzeća “Zelenilo – Beograd”. 

Foto: JKP „Zelenilo – Beograd“

Deca koja su pomagala, naučila su kako se pravilno sadi drveće i kako ga treba negovati nakon sadnje, a čuli su i važnu lekciju o tome koliko je važno čuvati životnu sredinu i živi svet oko nas.

“ Cilj naše akcije je da se deci ukaže na značaj zaštite i očuvanja prirode. Ovakvim aktivnostima edukujemo najmlađe, produžavamo život četinara, utičemo na povećanje broja zelenih površina u gradu, a time i na humanije, zdravije i kvalitienije okruženje” ističu iz ovog preduzeća.

Foto: JKP „Zelenilo – Beograd“

JKP “Zelenilo – Beograd” svake godine organizuje sadnju jelki sa busenom, na ovaj način žele da bar jedan deo bude vraćen prirodi, jer smo svedoci toga da se tokom praznika samo u Beogradu uništi na hiljadu jelki.