Naslovna Vesti Praznici su prošli i vreme je za detoksikaciju organizma

Praznici su prošli i vreme je za detoksikaciju organizma

Praznični dani, tokom kojih se obilno jelo, prolaze i vreme je da očistite svoj organizam i da se na vašem jelovniku nađe zdrava hrana.

506
0
Foto: Pixabay

Nakon obilja mesa, masne hrane i slatkiša vreme je da svom telu i organizmu date malu pauzu. Stračnjaci savetuju da očistite svoje telo i unutra i spolja. 

Voda kao izvor života

Svaki dan bi trebalo početi čašom mlake vode u koju ste iscedili sok od limuna. Ovako spremljeni napitak najbolja je detoksikacija organizma, a dobar je i za imuni sistem. Spremanje ovog napitka je veoma lako i zato je odličan izbor za početak čišćenja organizma.

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Na meniju povrće

Nakon obilja teške i masne hrane, vreme je da organizmu date oduška i da vaš jelovnik bude baziran na povrću. Možete spremati razne supe, čorbe, potaže i kašaste napitke. Nakon nekoliko dana na raznim salatama, brokoliju, šargarepi, spanaću, vaš organizam će biti gotovo preporođen.

Očistite kožu lica i tela

Čišćenje površinskog sloja kože običnom četkicom pomoći će ubrzanju cirkulacije, a to će poboljšati izgled kože. Za lice koristite piling maske. Svakodnevnim čišćenjem tela vaša koža će biti zdrava i sjajnija.

Kupka sa eteričnim uljima

U kupku ubacite nekoliko kapi eteričnog ulja kako bi opustili telo i ubrzali detoksikaciju. Nakon opuštajuće kupke, uzmite 2-3 kapi istog ulja za masažu. Opuštajuće, mirisno i izbacuje toksine iz organizma.

Vežba

Fizička aktivnost je ono što će detoksikaciju učiniti uspešnom. Ako niste u formi, za početak krenite u lagane šetnje, jogu ili ono što vam najviše prija. Bićete iznenađeni nakon nekoliko dana.