Naslovna Video Prevara zvana „Zrno promet“! Jedan „biznismen“ pokupio sav trud i znoj celog...

Prevara zvana „Zrno promet“! Jedan „biznismen“ pokupio sav trud i znoj celog sela

781
0

Prevare su odavno sastavni deo poslovnog ambijenta u Srbiji, ali su naročito bolne i sramne kada neko, ko nikada nije video žulj na ruci, prevari časne i poštene ljude koji u trudu i znoju pokušavaju da prehrane sebe i svoje porodice i da im obezbede budućnost.

Da li da uvijamo u šarenu oblandu ovo što možete videti na snimku ispodu ili da kažemo kao što jeste?

Stočari, prijavite se! Otvoren konkurs za opremanje farmi!

Želeo to neko ili ne, nema te oblande koja može da sakrije istinu – ljudi su prevareni i pokradeni  i to 100% u skladu sa zakonom.

Svako od vas koji se bavi poljoprivredom, može da bude ili će jednog dana biti na njihovom mestu. To su poljoprivrednici, samo jedan deo njih, iz opštine Kovačica, mesto Padina, koji su predavali žitarice i uljarice firmi Zrno Promet u vrednosti od skoro 600 000 evra.

Ti ljudi, koi su obični ljudi, poljoprivrednici kao vi ili mi, su ove jeseni predali žitarice u podno skladište Zrno Prometa da bi saznali ove zime da je njihova roba, na neki način, bukvalno i brutalno pokradena.

Robe nema! Cela jedna godina truda, zakupa đubrenja, prskanja je nestala kao u mađioničarskom triku, sada vidiš 600 hiljada evra a zatim ih ne vidiš.

Saveti o pravilnoj ishrani pilića

Priča je brutalno prosta – poljoprivrednici su predali robu, sada žele novac  a novca nema. Vlasnik firme Martin Mega je pošto je napravio milionske dugove firmu jednostavno prodao. Ova priča seže i mnogo dublje od toga i ima veze sa politikom.

Prostorije firme su bivši hangari i zgrade Utve Pančevo i postoji sumnja da je to neko iskoristio oko dvehiljaditih godina u lopovskoj privatizaciji zbog koje niko nikad nije osuđen i pored toga što ovi sada tvrde. Tačno da je bila lopovska, ali niko nije otišao na sud zbog toga.

Uspešno uzgajanje oraha! Ovo su neophodni uslovi!

Za oko 300 000 evra kupljene su ogromne hale, skladišta, upravna zgrada , sve to je prodato za vrednost jednog stana u Beogradu. Država je praktično nekom poklonila sve ovo, a onda je taj neko, vlasnik Zrno Prometa, to što je dobio za tepsiju ribe iskoristio da ove časne ljude koji su to isto, te hale i skladišta, gradili godinama, nasanka i prevari.

Što je najgore sve to je nažalost 100% u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima te iste države, koji se nisu promenili još od lopovske privatizacije. Pa o čemu mi ovde pričamo? Ovde ljude ovde je prvo pokrala država – kada im nije dala ništa u privatizaciji, a onda ih je pokrao čovek koji je im je to uzeo za male pare u privatizaciji, deset godina kasnije.

Pavel Breznik,poljoprivrednik

– On je prodao a nas nije isplatio – kaže Pavel Breznik, poljoprivrednik.

– Sve je počelo prošle godine u januaru kada je on obećavao kako će da nam isplati zaostale dugove samo da ga ne tužimo.

Pavel Brahna, poljoprivrednik

– Mi smo njemu verovali i bili prevareni – objašnjava Pavel Brahna, poljoprivrednik. – Smatrali smo da ga znamo i da je naš čovek, tu iz Bare, i da neće da nas prevari.

– Obećavao je da će nešto da nam da, da nam vrati. Svakakva obećanja je davao, a sve to da kupi vreme. On duguje poljoprivrednicima ovde preko 500.000 evra, Albancima sa Kosova i Metohije skoro milion evra, Uljaricama Bačka isto velike pare i banci preko 720.000 evra. Sve je odlagao samo da bi prevario na kraju – dodaje on.

– Ja bih apelovao ovom prilikom na državne institucije da obrate pažnju na ovaj problem, jer on mora da se reši – apeluje Pavel Brahna. – Danas je ova firma, a sutra će biti neka druga. Svake godine slušamo iste priče.

Kompletnu reportažu o ovom sramnom i skandaloznom događaju možete pogledati na snimku ispod…