Naslovna Moderni agrar i savremena tehnologija Savez za regenerativnu poljoprivredu Srbije 12. marta u Novom Sadu

Savez za regenerativnu poljoprivredu Srbije 12. marta u Novom Sadu

102
0

U utorak, 12. marta 2024. godine, Savez za Regenerativnu poljoprivredu Srbije predstaviće svoju viziju, ciljeve i aktivnosti. Ovo će prezentovati svim zainteresovanima u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Regenerative agriculture isometric concept with modern plant growing principles vector illustration

Na događaju ćete imati priliku da saznate više o osnivačima Saveza, radnim grupama u okviru njega, kao i da pratite panel diskusije posvećene aktuelnim temama od velike važnosti za celokupni sektor regenerativne poljoprivrede i sve njegove aktere. Diskusije će obuhvatiti pitanja vezana za funkcionisanje gazdinstava, ali i razvoj tržišta za proizvode koji proizilaze iz regenerativnih praksi. Prisustvo se može potvrditi registracijom koja se vrši onlajn. Obrazac istu možete pronaći ovde.

„Partneri Saveza se raduju da vas ugoste i pruže vam priliku za upoznavanje, razgovor, umrežavanje i razmenu ideja o problemima sa kojima se suočava ceo sektor poljoprivrede, kao i o potencijalnim rešenjima“, poručuju iz Saveza za regenerativnu poljoprivredu Srbije.

Image by rawpixel.com on Freepik

Savez za regenerativnu poljoprivredu: detalji i satnica prezentovanja

Od 09:30 do 10:00 održava se registracija gostiju, trajanje 30 minuta. Nakon toga, od 10:00 do 10:05 sledi uvodna reč – Dobrodošlica na Poljoprivrednom fakultetu Novi Sad. Zatim, od 10:05 do 10:15, biće prezentovan Savez za regenerativnu poljoprivredu Srbije, gde će biti predstavljena Ideja i Ciljevi, sa trajanjem od 10 minuta. Učesnici ovog segmenta su Maja Budimir iz Udruženja Eko-inovacija na Balkanu, Novi Sad. Nakon toga, od 10:15 do 10:40, sledi radna grupa 1 posvećena Edukaciji, sa učešćem Srđana Pavlovića iz Udruženja Eko-inovacija na Balkanu, Novi Sad. Potom, od 10:40 do 11:00, biće održana radna grupa 2 posvećena Demo farmama, gde će učestvovati Maja Budimir iz Udruženja Eko-inovacija na Balkanu, Novi Sad, i Florian Farkaš, Regenerativni poljoprivrednik i Savetnik za poljoprivredu.

Sledeća aktivnost, od 11:00 do 11:15, obuhvata radnu grupu 3 koja se bavi Istraživanjem, Inovacijama i Projektima, gde će učestvovati dr Svetlana Vujić sa Poljoprivrednog fakulteta Novi Sad. Nakon toga, od 11:15 do 11:35, sledi radna grupa 4 posvećena Digitalnim tehnologijama i mehanizaciji, sa učešćem dr Dragutina D. Protića iz Gilab doo, Beograd. Pauza za kafu je predviđena od 11:35 do 12:00, trajanje 25 minuta.

Image by macrovector on Freepik

Od 12:00 do 12:15 održaće se radna grupa 5. Ona je posvećena Mehanizmima finansijske i socijalne podrške, sa učešćem Siniše Borote iz Instituta za razvoj i inovacije, Beograd. Nakon toga, od 12:15 do 13:50, biće organizovane panel diskusije. Prva diskusija će se baviti izazovima u primeni regenerativne poljoprivrede, s trajanjem od 45 minuta. Druga će diskusija biti posvećena pripremi ambijenta za regenerativnu poljoprivredu, takođe trajanje 45 minuta. Od 13:50 do 14:00 sledi Zaključak ili predstavljanje šta se može očekivati od Saveza u narednoj godini, sa trajanjem od 10 minuta. Učesnik ovog segmenta je Maja Budimir iz Udruženja Eko-inovacija na Balkanu, Novi Sad.

Konačno, od 14:00 do 15:30, predviđen je ručak, trajanje 90 minuta.

Izvor: AgroTV