Naslovna Nekategorizovano Siroti Milinko! Em uložio novac u imanje, em primio jedan oveći ultimatum

Siroti Milinko! Em uložio novac u imanje, em primio jedan oveći ultimatum

76
0

Prodaja poljoprivrednih nekretnina raste iz dana u dan. Ali izvesni Milinko je živi dokaz da se u svemu, pa i ovome, treba žestoko čuvati. Obratite pažljivo na Milinkovu priču. Može vam spasti život.

Ali prvo blagi uvod u priču. Nekretnine sa višestrukom namenom predstavljaju neistraženi segment tržišta. Nekada su bile popularne krajem prošlog veka, a objekti sa poslovnim prostorom ispod stambenog dela tada su doživeli procvat. Danas ih često zamenjuju specijalizovani poslovni prostori i pametne stambene zgrade. Međutim, u ruralnim područjima i dalje postoje pristupačne nekretnine ovog tipa koje se mogu koristiti za vikend odmor, stanovanje ili poslovne svrhe.

 (na slici nije dotični Milinko) YouTube Screenshot
Izvor: South Media 

Pored vikendica i pristupačnih kuća na selu, sve češće se traže i placevi, ali i celokupne poljoprivredne parcele ili voćnjaci. Rastući broj ljudi okreće se poljoprivredi, što je evidentno i kroz povećanu zainteresovanost za oglase na tu temu.

U skladu s tim, sve više se pojavljuju različite grupe na društvenim mrežama gde se objavljuju oglasi za prodaju, adaptaciju ili čak napuštene poljoprivredne objekte.

Foto: Pixabay

OK, sve je to fino, ali kakve veze Milinko ima sa tim?

Dakle, uzev sve odozgo u obzir, vreme je da ispričamo Milinkovu priču. Kako se navodi na portalu „Blic“, ovaj agrarni proizvođač je finansijski deflorisan na najbolniji mogući način. Sopstveno nimalo prijatno iskustvo je podelio sa kolegama paorima putem aktivne Fejsbuk grupe.

„Što se tiče napuštenih imanja ima svakakvih ljudi. Ja sam imao loše iskustvo. Dao mi čovek na godinu dana kućicu i voćnjak od stotinak voćki. Dogovorili se da ga isplatim u rakiji. I dao sam mu duplo više nego je tražio. Sve bilo zapušteno. Sve raskrčio lepo, orezao voćke, okrečio voćke, nađubrio, redovno kosio. Napravio jedan deo bašticu i posadio povrća… I kada sam mu potpuno sredio imanje da se nije moglo prepoznati odjednom počeše da dolaze kupci,“ lamentira svoj život Milinko.

Foto: Pixabay

Nakon toga, upitao je vlasnika koliko košta to zemljište, a dobio je odgovor da je cena 12.500 evra (on bi ponudio 12.000 evra). Milinko je odustao od daljih pregovora, smatrajući da parcela vredi najviše 8.500 evra, što je bio maksimalni iznos koji je bio spreman da plati.

Nakon što je uspeo da obera samo polovinu voća, vlasnik je zatražio nazad ključeve i obavestio ga da je prodao imanje. „Umesto dogovorenih godinu, prošlo tek šest meseci. Nisam nažalost nikakav ugovor potpisivao, bilo je na reč, i tako sam prošao. Otišao sam kasnije na to imanje, čovek mi se poverio da ga kupio za 8.500 evra,“ veli napaćeni Milinko. Dodao je pratiocima Fejsbuk grupe i jednu jasnu poruku. „Paz’te se s kim i kako pregovarate!“

Izvor: Blic