Naslovna Video Šta sve možemo da nađemo na oglednom dobru Radmilovac?

Šta sve možemo da nađemo na oglednom dobru Radmilovac?

980
0

Ekipa Bolje zemlje posetila je ogledno dobro Radmilovac, koje pripada Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu.

Profesori i studenti pokazali su nam kako u sinergiji znanja i dobre prakse nastaju kvalitetni proizvodi, ali i kako ovakav vid sticanja znanja može da zainteresuje mnoge mlade ljude.

Centar za ribarstvo i primenjenu hidrobiologiju “Mali Dunav” nudi mnoge mogućnosti za posetioce, kao što je obilazak akvarijuma, zoološkog vrta i naselja iz praistorije, a svi oni koji bi voleli da znaju nešto više o ribarstvu kao profesiji, upravo ovde mogu da prikupe to znanje.

Pored centra za ribarstvo, ovo ogledno dobro ima voćarske, ratarske i povrtarske kulture, kao i vinograde. Pored toga što je ogledno dobro, Radmilovac je i velika banka gena.

Na vinogradima ovog oglednog dobra trenutno ima oko 270 različitih sorti, a svakodnevno se radi i na stvaranju novih. Naučili smo šta karakteriše organsko vino, kao i koje su najbitnije tačke u tehnologiji proizvodnje vina.

Uspeli smo da sakupimo i savete koji se tiču upotrebe sredstava u zaštiti biljaka, a dobili i odgovor na to kada voćari ne treba da prskaju svoje biljke insekticidima da ne bi naštetili pčelama.

Posetite naš Youtube kanal Bolja zemlja i saznajte više o ovoj temi.

 

Prethodni tekstDa li nas u narednim godinama očekuje više sredstava za organsku proizvodnju?
Sledeći tekstKako se beleži povećana potražnja kristal šećera?