Naslovna Poljoprivreda Takmičarska izložba proizvoda od maline: prijavite se što pre!

Takmičarska izložba proizvoda od maline: prijavite se što pre!

72
0

Druga takmičarska izložba proizvoda od maline pod nazivom “Crveno zlato Srbije” biće održana 9. jula na Promenadi u Vrnjačkoj Banji, a prijave su u toku. Ne propustite jedinstvenu priliku da vam se ime utefteri zlatnim slovima u istoriji uzgoja maline naših prostora!

Izvor: Poljoprivrednik

Takmičarska izložba proizvoda od maline: propozicije

Izložba ima za cilj promociju i izgradnju srpskog brenda tradicionalnih i inovativnih proizvoda od maline s dodatom vrednošću, kao i unapređenje prepoznatljivosti domaćih proizvođača i njihovih proizvoda.

Pozivaju se poljoprivredna gazdinstva, zadruge i udruženja poljoprivrednih proizvođača, firme, pojedinci i grupe učenika/studenata, nastavnika i istraživača iz poljoprivredno-prehrambenih škola, instituta i fakulteta da prijave svoje proizvode.

Prijave za učestvovanje na takmičenju traju od 21. juna do 4. jula 2024. godine i vrše se elektronski putem linka. Prijava treba da sadrži proizvođačku specifikaciju koja uključuje:

  • naziv proizvoda i trgovačko ime, ako postoji;
  • opis postupka proizvodnje;
  • podatke o vrstama korišćenim u proizvodnji i preradi;
  • osnovne uslove kvaliteta i izveštaj o izvršenom ispitivanju kvaliteta (ako postoji);
  • podatke iz deklaracije u skladu sa pravilnikom o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane.
  • Uz prijavu je potrebno dostaviti i fotografiju upakovanog proizvoda.
Foto: Pixabay

Komisija za ocenu proizvoda će obaviti selekciju proizvoda koji će ući u dalje takmičenje i biti izloženi na štandovima na promenadi u Vrnjačkoj Banji. Kriterijumi za ocenu proizvoda uključuju senzorne karakteristike, inovativnost proizvoda i pakovanje.

O organizaciji izložbe

Organizatori manifestacije su Institut za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, Poljoprivredni i Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Tehnološki fakultet u Leskovcu Univerziteta u Nišu, Institut za voćarstvo u Čačku, Naučni institut za prehrambene tehnologije (FINS), Institut za ekonomiku poljoprivrede, Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, Poljoprivredno-veterinarska škola u Rekovcu, i udruženja „Prva brazda“ i „Novoselac“, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Foto: Pixabay

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Institutu za primenu nauke u poljoprivredi putem imejla na mmaslovaric@ipn.bg.ac.rs, sutvic@ipn.bg.ac.rs, scolic@ipn.bg.ac.rs, jivanovic@ipn.bg.ac.rs, ili na telefon 011/2751-622.

Izvor: Poljoprivrednik