Naslovna Poljoprivreda Stočarstvo i pčelarstvo Tradicionalno ocenjivanje pčelinjih proizvoda i opreme na Novosadskom sajmu

Tradicionalno ocenjivanje pčelinjih proizvoda i opreme na Novosadskom sajmu

Tokom sedam dana biće prikazana najnovija dostignuća u oblasti poljoprivrede.

272
0

Na Novosadskom sajmu u toku su pripreme za 87. Međunarodni poljoprivredni sajam koji će se održati od 16. do 22. maja, a kako navode organizatori sajma tokom sedam dana biće prikazana najnovija dostignuća u oblasti poljoprivrede.

Oni dalje napominju da proizvodi koji stižu iz celog sveta garantuju najkvalitetnije i najbolje što postoji u domenu agrara, mehanizacije, usluga, opreme, hrane i pića.

Najavljeno je i da će se nastaviti tradicija ocenjivanja kvaliteta proizvoda, a među njima biće i ocenjivanje pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo.

Rok za prijavljivanje pčelara je 17. mart, a popunjena prijava trebalo bi da se pošalje putem elektronske pošte, dok se originali prijava dostavljaju poštom na adresu Novosadskog sajma, u količinama:

– do 500 g, tri uzorka;
– preko 500 g, dva uzorka.

Za ocenjivanje se plaća nadoknada, koju obavezno treba uplatiti pre početka rada komisije za ocenjivanje kvaliteta proizvoda, odnosno do 19. marta 2020. godine, prema dostavljenom predračunu.

Predmet ocenjivanja će biti samo oni učesnici za koje je naknada plaćena pre početka rada komisije.

Svečana dodela priznanja najboljima biće organizovana tokom Poljoprivrednog sajma.