Naslovna Vesti Vanredno stanje: Zabrana kretanja od 20 do 5 sati ujutru

Vanredno stanje: Zabrana kretanja od 20 do 5 sati ujutru

Danas od 10 časova na snagu stupa apsolutna zabrana izlazaka licima starijim od 65 godina u urbanim sredinama, a u seoskim osobama starijim od 70 godina.

409
0
Foto: Pixabay

Nove mere koje stupaju na snagu od danas, osim na zabranu izlazaka starijim osobama, odnose se i na zabranu kretanja u periodu od 20 časova do 5 sati ujutru. To znači da u tom periodu na ulici mogu biti nadležni organi i osobe koje imaju radnu obavezu u trećoj smeni.

“Vlada Srbije donela je odluku da je apsolutno zabranjen izlazak licima starijim od 65 godina u urbanim sredinama, a u seoskim sredinama – zabranjen je izlazak licima starijim od 70 godina. Od 20 časova do 5 sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, a to znači da niko ne može da bude na ulici, sem organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni. Dogovorili smo i da se izbori se prekidaju” rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik je istakao da se sve mere uvode kako bi se sprečilo širenje virusa. Sve lokalne samouprave organizovaće mlade ljude koji će obilaziti sve domove u kojima žive stari ljudi. Takođe, otvoriće se specijalni supermarketi za penzionere koji će raditi  nedeljom ujutru od 4 do 7 sati i kada će oni moći bezbedno da kupuju.

Vlada Srbije zabranila je izvoz svih lekova, suncokretovog ulja, suncokreta u ljusci i poluprerađenog ulja.