Naslovna Vinogradarstvo i proizvodnja vina Vinska vizija, Kraljeva vinarija i ostale vesti koje vino čine slađim

Vinska vizija, Kraljeva vinarija i ostale vesti koje vino čine slađim

62
0

Volite dobro vino? Volite da proizvodite dobro vino? Ako je tako, imamo bezmalo dve ključne vesti za vas eminentne enološke entuzijaste. Obratite pažnju i po, krećemo!

Izvor: Wine Vision by Open Balkan zvanični sajt

Vinska vizija i otvoreni poziv

Treći sajam vina, gastronomije i turizma pod nazivom „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ planiran je da se održi na Beogradskom sajmu od 22. do 24. novembra 2024. godine, uz podršku vlada Republike Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Ova manifestacija predstavlja izuzetnu regionalnu platformu za povezivanje proizvođača vina, destilerija, distributera i stručnjaka iz ove industrije. Godišnje održavanje sajma privlači sve veći broj učesnika i profesionalnih kupaca, pružajući domaćim proizvođačima mogućnost da otvore nova tržišta i poslovne prilike. Samo u 2023. godini, sajam je okupio više od 600 izlagača iz 29 zemalja, s više od 2.000 B2B sastanaka sa distributerima iz preko 40 zemalja.

Izvor: Wine Vision by Open Balkan zvanični sajt

U nastavku uspeha koji je sajam postigao i kontinuiranog rasta, organizatori pozivaju sve zainteresovane izlagače da se pridruže najvećem događaju u oblasti vina i destilerije u regionu, što predstavlja priliku za promociju i plasiranje proizvoda na međunarodnom nivou.

Rok za prijavu za sajam je 21. jun 2024. godine, a prijavni formulari su dostupni na zvaničnoj web stranici Vinske vizije Otvorenog Balkana https://exhibitors.winevision.biz. Popunjeni formulari se šalju na ob-winefair@sajam.rs.

Photo by Kevin Kelly on Unsplash

Kako bi se osigurala vidljivost svih izlagača na sajmu i olakšao kontakt s poslovnim partnerima, poziva se i popunjavanje obaveznog obrasca za registraciju radi uključivanja u zvanični Katalog sajma, koji je dostupan klikom na https://catalogue.winevision.biz/exhibitors-catalogue.

Vino u Topoli i otvaranje novih prilika

U Kraljevoj vinariji u Topoli je potpisan Memorandum o saradnji između Opštine Topola i nemačke organizacije GIZ, što označava početak radova na obnovi Kraljeve vinarije. Ukupna vrednost investicije procenjuje se na oko 1,2 miliona evra.

Izvor: https://oplenac.rs

Predsednik opštine Topola, Vladimir Radojković, potpisao je Memorandum u ime Opštine, dok je Aleksandar Bec, vođa programa u GIZ-u, potpisao u ime ove organizacije koja će voditi realizaciju projekta.

Cilj ovog projekta je da podrži EU Program „EU za konkurentnost kroz inovacije i razvoj turizma“. Program je posebno fokusiran na unapređenje turističkih i kulturnih resursa, kao i razvoj veština relevantnih aktera. Sve to je, kako se naglašava, deo šire strategije razvoja turizma. Konkretno, ova inicijativa ima za cilj poboljšanje turističke ponude u regionu Donjeg Dunava u Srbiji. Potencijalno poboljšanje će doprineti implementaciji Strategije turističkog razvoja Srbije.

Izvori: AgroNews, AgroFin