Naslovna Mehanizacija Vozači traktora, u opasnosti ste!

Vozači traktora, u opasnosti ste!

62
0

Na godišnjem nivou, na javnim putevima opštine Čačak strada jedan do dva vozača traktora, dok je broj povređenih još veći. Ovo je izjavio Rodoljub Skerlić, član Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja grada Čačka.

„S obzirom na to da traktori učestvuju u saobraćaju i radovima van puteva, prema analizama Agencije za bezbednost saobraćaja, isti broj vozača traktora nastrada i van javnih puteva,“ naglašava Skerlić. „Tako da tokom godine, ukupno nastradaju tri do četiri vozača traktora“.

YouTube Screenshot
Izvor: Northwest Sawyer

Zaštita tokom vožnje traktora važna

On je istakao da ono što čini traktore posebno opasnim vozilima jeste njihova osnovna namena, ali i različite priključne mašine koje se koriste uz njih, kao i sam dizajn traktora.

„Prvo je to što se kreću van puta. Kreću se po njivama, po šumama, po terenima koji imaju lošu konfiguraciju bez kolovozne konstrukcije,“ naglasio je on. „Po terenima sa velikim podužnim nagibom i tu često dolazi do prevrtanja ili sličnih situacija u kojima stradaju vozači. Četiri stvari bih naveo koje negativno utiču na bezbednost, a tiču se samog traktora. Prvo je to što se na traktor kače priključne mašine koje utiču na stabilnost vozila u negativnom smislu. Drugi element je mali raspon prednjih točkova. Treći element jeste kočenje samo na zadnjim točkovima i četvrti i najgori jeste visoko težište samog traktora“.

YouTube Screenshot
Izvor: Nikola Cindric

Savet za bezbednost saobraćaja grada Čačka aktivno radi na obuci vozača traktora. Zimske aktivnosti uključuju predavanja, dok se tokom ove godine planira sprovođenje preventivnih tehničkih pregleda kako bi se vozačima skrenula pažnja na ključne tačke koje treba da provere.

Traktori bez zaštitnih ramova moći će da se koriste u saobraćaju do 1. januara 2025. godine, pri čemu je Agencija za bezbednost saobraćaja produžila rok za prijavu za subvencionisano dobijanje zaštitnih ramova do 15. maja. Takođe, dozvoljeno je podnošenje zahteva za subvenciju za traktore veće snage u odnosu na prethodne kriterijume.

YouTube Screenshot
Izvor: Marko Traktorista

Manjkava mehanizacija

Često se može primetiti da traktori, naročito tokom večeri ili noći, nemaju propisanu svetlosnu signalizaciju. Takođe, tokom poljskih radova, česti su nanosi zemlje ili blata na kolovozu koji su preneseni na gumama traktora ili priključnim mašinama.

„Prema propisima prilikom izlaska sa njive ili zemljanog puta vozači moraju da očiste svoje točkove od blata ili nekog drugog materijala,“ dodaje Skerlić. „Druga stvar jeste da sva vozila moraju da koriste rotaciona svetla i reflektujuće znake koji ih označavaju kao spora vozila. Apelujem na vozače traktora, pošto počinje poljoprivredna sezona da obrate pažnju na sve ovo kako ne bi došlo do neželjenih posledica, a time bismo sačuvali i same vozače traktora“.

Izvor: AgroTV